Man blir inte tjock EN glass / godis, men man blir heller inte smal av EN sallad.

Man blir inte tjock av glass / godis
Man blir inte tjock av glass / godis

Jag fick denna frågan på mitt instagram, när jag la upp en bild på en lyx Mc Flurry jag ätit. (Syftet med bilden va inte att visa att jag ätit den utan att visa reklam vs verkligheten. Och jag tog absolut inte illa upp eller tog det fientligt. Min filosofi är lite att frågar man inte så lär man sig inte lika mycket. Kunskap är makt. Jag känner mig tillräckligt säker på allt inom kost och träning för att inte ta åt mig negativt. Sen ser jag heller inte kritik som just negativt utan som positiv kritik, för oftast är det mottagaren som uppfattar den så. I själva verket är det konstruktiv kritik och ger mig då chansen att lära mig något nytt.

Så åter till godis /glass

Ät det godis och glass som gör människor överviktiga? Nej. Du blir inte överviktig av en glass, en påse godis. Precis som du inte blir smal av att äta en sallad.

Varför skulle inte överviktsopererade få äta glass,godis? Det vi gör sällan spelar ingen roll, det vi gör ofta spelar däremot stor roll. Och det är det överviktiga måste ändra på att göra ofta till sällan .

Ett exempel ur verkligheten

Jag hade en kompis som gick ner 10 kilo under vårt sommarlov i gymnasiet genom att bara äta godis.

Hur är detta möjligt tänker du.

En kvinna behöver ca 2000 kalorier per dygn

Detta blir 14.000 kalorier i veckan.

Jag och många andra räknar aldrig per dag utan per vecka då detta blir mer rättvist, dvs du ligger -100 kcal varje dag, då kan du äta godis för 700 kcal på lördagen utan att detta påverkar din vikt.

Alla viktminskningsmetoder är i grunden Kalorier in kalorier ut.

Åter till min vän som tyvärr av ekonomiska orsaker levde på godis en sommar och gick ner tio kilo.

Socker är väldigt billigt kilovis.

Kroppen behöver ett minus på 7000 kcal för att bli av med ett kilo rent fett.

Äter man då 7000 kcal godis/v så går du ner 10 kilo på tio veckor.

Absolut inget jag rekommenderar men det spelar ingen roll vart kcal kommer ifrån.

En kalori är en kalori oavsett om den kommer från glass el sallad.

Så 14.0000 kcal nyttig mat i veckan eller 14.0000 kcal glass o godis = samma resultat på vågen .

 

Glöm inte bort Alla ❤️ Dag ^^skäm bort dom du håller kära eller dig själv

Kram Sofie

 

Mina instagramkonto
Så missar du ej när bloggen uppdateras
10+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.