Kylskåpsrens – Kvargbullar -Kesobullar

Jag har aldrig kastat mat, och nu är jag ännu mer sparsam när jag kan få en hel måltid av *rester* som jag kanske hade kastat för för det var förlite för att bli en måltid.

Jag sparar ju även till en månad i Asien så varje krona räknas.

Jag hade en burk keso och en burk kvarg som nyss gått ut.

Och med ägg,bakpulver och havregryn så blev det jättegoda kvargbullar och kesobullar.

Håller upp till tre dagar i plastpåse.

Annars perfekt att bara stoppa i frysen och tina vid behov.

Bra med protein i dom med.

Recept hittar ni nedan.

Kesobullar

  • 250 g keso
  • 5 dl havregryn
  • 4 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • Garnering, frö du tycker om

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Lägg alla ingredienser i en skål och blanda ihop .Använd händerna för att forma till sex lika stora bullar.
3. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt och toppa med dina frö. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter, tills bullarna fått fin färg och släpper lätt från bakpapperet. Låt gärna svalna helt innan de äts med goda pålägg eller som de är.

Kvargbullar

• 4,5 dl havregryn
• 3 tsk bakpulver
• 1/2 tsk salt

  • 500 g naturell kvarg

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Lägg alla ingredienser i en skål och blanda ihop .Använd händerna för att forma till sex lika stora bullar.
3.Smeten blir lite kladdig men de ska den vara, rulla ihop till 6 bollar och platta till dem lite, toppa med pumpafrön eller vad man vill ha på, funkar lika bra med solrosfrön, sesamfrön, linfrön osv. In i mitten av ugnen på 200 g i 20-25 min. Låt dem svalna innan du äter dem för bäst konsistens.

Kram Sofie

 

Mina instagramkonto

Så missar du ej när bloggen uppdateras

Kommentarer

Tack för recepten! Idag bakar jag kesobröd och jag valde protein havregryn och blandade även med ett gäng chiafrön. Så gott! När jag ändå var igång så gjorde jag proteinbars oxå för att hålla kostnaderna nere???

Hejsan
Vad kul, jag har proteinhavregryn till allt annat.
Så ska oxå testa med det nästa gång.
Hur blev det med Chiafrö? Jag är ju ej så förljust i dessa små frö ?.
Proteinbars äter jag väldigt sälla, föredra mat.
Men perfekt att köra allt när man endån är igång ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.