Hejsan igen, detta inlägget får heta Hjälp hur slutar man

Det var längesen jag bloggade nu jag och jag behöver nu hjälp hur slutar man?

Jag har ganska många ämnen att ta upp och skriva om, så det är lite svårt och veta var jag ska börja.

Livet är fortfarande upp och ner och rörigt och allt som har hänt är inte riktigt färdigt men det går mot ljusare tider och det gäller att blicka framåt. Men något som jag funderat mycket på nu när jag varit hemma i detta med suget, sötsuget. Det har ju alltid varit ett stort problem för mig, jag vet jag exakt vad jag ska äta och när jag ska äta. och jag är nog kunnat jobba som dietist med kunskapen jag besitter. Men sedan följer jag ju inte mina egna råd.

Krom

Jag har provat kromtabletter förr, då dessa ska hjälpa till att ta bort sötsuget. Nu tänkte jag att jag ger det en chans till, och tänkte om jag tar två på kvällen i stället kanske jag märker någon skillnad. Men dom hjälpte inte mig det minsta, jag märker verkligen ingen skillnad. Men jag ska ju även vara ärlig så är det ju även annat som påverkat suget nu när jag legat hemma efter operationen. Jag äter ju inte vara tredje 4:e timme som jag ska och dricker tillräckligt. Jag äter för jag är hungrig, för jag har tråkigt, för jag är nere. 

Tanken nu

Så nu när jag ska börja jobba nästa vecka så ska jag börja äta var 3-4 timme igen och dricka den mängden som är rekommenderat. Det underlättar och hjälper väldigt mycket. Men suget finns ju där hela tiden men är som värst på kvällen när jag kommer hem och slappnar av, sitter framför tv:n.

Godare

Sen samtidigt är det ju mycket godare att äta lite onyttigare en gång i veckan, det blir ju inte lika gott när man äter det varje dag. Men samtidigt hade det hade ju varit mycket sundare om jag kunde tagit den här chokladbiten eller vad jag nu är sugen på och kroppen varit nöjd där. Inte längtat till nästa bit direkt efter.

Hur gör ni?

Nu undrar jag hur gör ni andra som har sötsug, hur löser ni det? Nu behöver jag hjälp hur slutar man. Att ta en bit hjälper inte mig för det triggar mig att äta hela godispåsen. Och sen så tänker jag att jag lika bra kan fortsätta och äta mindre bra hela den dagen för den här dagen är redan förstörd.

Det är ju helt fel tankesätt för egentligen ska man kunna ta en liten bit av något när man är sugen och sedan fortsätta som vanligt så då är det inga problem.

 

Era Tips

Men jag önskar att ni kan skriva alla era tips och idéer och jag har fått några tips på instagram, men det var kul om ni ville fylla på så kan vi ju hjälpa varandra . Jag slutade faktiskt att äta godis redan 25 december jag tänkte det var onödigt att vänta till första januari= nyårslöfte, för det brukar inte fungera så bra ändå.

Uteslöt inte socker

Men jag uteslöt inte socker för jag tänkte att jag kan inte börja så stort, för då lyckas jag inte slutföra det. Men förra helgen så slutar jag även med socker och ska nu klara till min födelsedag i april

Det blev ett lite rörigt inlägg den här gången men tanken är att jag ska blogga varje söndag nu som innan och ett inlägg kommer klockan 19 så kan man ha lite koll om man nu vill ha de.

Ni är saknade

Jag har saknat er, men jag har valt att inte lägga ut någonting och inte skriva något för att det är så många som svarar och då känner jag mig elak som inte orkar svara tillbaka. För det var ju det som var tanken från början när jag började blogga och bli offentligt på Instagram. Att hjälpa andra, så då har jag valt att inte lägga ut istället. Ha det bäst så hörs vi nästa söndag och då kommer inlägget handla om mitt stusslyft som jag nu korrigerat igen.

Kram Sofie

Inlägget om mitt stusslyft hittar ni här

Har ni kollat in Ideal of Sweden alla hjärtans dag saker  med koden LOVE får ni 15%  + fri frakt. Gäller allt på sidan. Giltig tom 28 feb.

Mina instagramkonto
Så missar du ej när bloggen uppdateras
Min yttrandefrihet som gbpopererad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.