Till frukost på jobb äter jag alltid ett Fröknäckebröd. Jag har på Philadelphiaost och ägg.
Jag har aldrig varit så förtjust i mackor.
Däremot lite lyxigare bröd/bullar som surdeg, sötpotatisbullar, morot ,ja ni förstår.
Så till lördagsfrukosten brukar jag unna min en halv sådan .
Började köpa knäckebröd från LCHFklubben, för det är bra proteinmängd i dom och lågt med kolhydrater.
Men vilka priser
Dom kostar 65 kr för 5 st i min Icabutik.
Så jag köpte hem ingredienserna och började experimentera lite
priset gick ner från 13 kr knäcket till under 3 kr knäcket
Vid första köpet när man köper alla ingredienserna så kan det se dyrt ut.
Vissa fröer är dyrare än andra.
Men det varar länge och till mycket.

Näringsinnehåll Fröknäckebröd

Per 100 g ( enl mitt recept)
Kolhydrat: 4g
Protein: 19 g

Ingredienser

1 dl Linfrö
1 dl Sesamfrö
1,5 msk Fiberhusk
1 dl Kruskakli
Blanda ihop torrvarorna
Tillsätt 3 dl kokande vatten ( häll på bakplåtspappret direkt och bred ut, fiberhusken blir lite som klister)
In i ugnen på 150 grader
30-45 min beroende på ugn
Jag använde 0,75 dl pumpakärnor så proteininnehållet och kolhydraterna jag räknat ut ovan är räknade efter det.
Jag har nu slutat att göra fröknäckebröden runda på grund av att det tar väldigt mycket längre tid.
Det får ju bara plats tre st per plåt och blir massa plåtar.
Nu lägger jag allt på ett bakplåtspapper och brer ut.
Det ska täcka hela bakplåtspappret.
Detta är det som är lite trixigt och tar längst tid.
Jag använder en slickepott.
Sen drar jag med en kniv vågrätt över degen/Fröknäckebröd.
Och sedan lodrätt i knäckebrödsbitar innan jag sätter in det i ugnen.
Det är mycket lättare att dela då när det är klart.
Jag stör sedan över flingsalt, här kan man ju variera, det finns ju flingsalt med smaker med
Sen strör jag på pumpafrö och trycker till.
Pumpafrö är väldigt kaloririka, så här kan man ju själv välja om man behöver/vill ha mer/mindre el lagom beroende på vart man är i sin minimage resa.
Tiden i ugnen är lite beroende på ugn.
Dom ska vara hårda när du tar ut dom.
Dom är även väldigt goda att smula ovanpå sallader.
Så om något knäckebröd skulle gå sönder när man delar på dom så bara smula ner i en burk.

150 grader i 30-45 min beroende på ugn

Lycka till
Det översta halva knäcket på bilden är från LCHF klubben ~ dom andra mina. Identiska.

Kram Sofie

 

Mina instagramkonto
Så missar du ej när bloggen uppdateras

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.