Fröknäcke ✔️ Bra mat för magsäcksopererade

Till frukost på jobb äter jag alltid ett knäckebröd med Philadelphiaost och ägg.
Jag har aldrig varit så förtjust i mackor.
Däremot lite lyxigare bröd/bullar som surdeg, sötpotatisbullar, morot ,ja ni förstår.
Så till lördagsfrukosten brukar jag unna min en halv sådan .
Började köpa knäckebröd från LCHFklubben, för det är bra proteinmängd i dom och lågt med kolhydrater.
Men vilka priser
Dom kostar 65 kr för 5 st i min Icabutik.
Så jag köpte hem ingredienserna och började experimentera lite
priset gick ner från 13 kr knäcket till under 3 kr knäcket
Vid första köpet när man köper alla ingredienserna så kan det se dyrt ut.
Vissa fröer är dyrare än andra.
Men det varar länge och till mycket.

Näringsinnehåll

Per 100g ( enl mitt recept)
Kolhydrat: 4g
Protein: 19 g
Jag har nu slutat att göra dom runda på grund av att det tar väldigt mycket längre tid.
Det får ju bara plats tre st per plåt och blir massa plåtar.
Nu lägger jag allt på ett bakplåtspapper och brer ut.
Det ska täcka hela bakplåtspappret.
Detta är det som är lite trixigt och tar längst tid.
Jag använder en slickepott.
Sen drar jag med en kniv vågrätt över degen/knäckebröden.
Och sedan lodrätt i knäckebrödsbitar innan jag sätter in det i ugnen.
Det är mycket lättare att dela då när det är klart.
Jag stör sedan över flingsalt, här kan man ju variera, det finns ju flingsalt med smaker med
Sen strör jag på pumpafrö och trycker till.
Pumpafrö är väldigt kaloririka, så här kan man ju själv välja om man behöver/vill ha mer/mindre el lagom beroende på vart man är i sin minimage resa.
Tiden i ugnen är lite beroende på ugn.
Dom ska vara hårda när du tar ut dom.
Dom är även väldigt goda att smula ovanpå sallader.
Så om något knäckebröd skulle gå sönder när man delar på dom så bara smula ner i en burk.

Ingredienser

150 grader i 30-45 min beroende på ugn

1 dl Linfrö
1 dl Sesamfrö
1 dl Kruskakli
1,5 msk Fiberhusk
Blanda ihop torrvarorna
Tillsätt 3 dl kokande vatten ( häll på bakplåtspappret direkt och bred ut, fiberhusken blir lite som klister)
In i ugnen på 150 grader
30-45min beroende på ugn
Jag använde 0,75 dl pumpakärnor så proteininnehållet och kolhydraterna jag räknat ut ovan är räknade efter det.
Lycka till
Det översta halva knäcket på bilden är från LCHF klubben ~ dom andra mina. Identiska.
Kram Sofie

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg