LIVET BLIR INTE ALLTID SOM MAN TÄNKT SIG jag hade INTE planerat en tur med ambulansen =SÅ TA VARA PÅ VARJE DAG❤️

Komplikationer efter överviktsoperation

En decemberkväll 2018 låg jag o planerade

För en lång Asienresa. Vägde för o nackdelar, tänkte vissa ställe kanske ja kan besöka senare, blir de billigare.

Kl 24 skulle jag lägga mig, men började få ont i magen,

Kl 1 kunde ja inte ligga kvar i sängen. Värmde vetevärmare, slog hårt på magen, masserade.

Kl 2 låg jag i fosterställning vid altandörren och bara skrek o grät av smärta . Dottern kom ner och fråga vad som händer, om hon skulle ringa ambulans. Jag sa ja. Jag som inte ens går till doktorn förens det nästan är försent. Säger ganska mycket om hur ont jag hade.Dottern ringde ambulans, för jag fixade inte detta på egen hand.

Efter 20 min 

Däremot tyckte ja det kanske kändes lite bättre o bad dottern avbeställa in ambulansen . Fastän det ville ej SOS alarm som hörde hur jag låg och skrek. Tre stycken supertrevliga ambulanspersonal kom.

Stas

Men dom skulle försöka sätta nål,lindra smärtan . Däremot så var ja redan stucken i två ggr i handen sedan armplastiken .Dom provade med andra handen ,men det gick inte heller. Det gick ju inte stasa överarmarna pga armplastiken. Dom testade utan stas gick ej. Tjejen frågade de två killarna om dom ville testa men nej ingen våga prova. Tillslut struntade jag i mina armar och sa sätt stasen o dra åt,  smärtan va ohållbar , armen satsades och nålen kom på plats. Fick en dos morfin , väntade 5 min inget hände. Jag fick en ny dos, dom väntade några min sen sa dom nu kör vi så hon kommer in ,så det blev en tur med ambulansen Fick en tredje dos morfin i ambulansen.

Komplikationer efter överviktsoperation

Diagnos

Halv sex på morgonen släppte smärtan som tur va, annars skulle dom öppnat upp mig o tittat. Ingen kunde svara på var det va, men troligen tarmarna, hela magen va stenhård som vid kramp. Blev undersökt på morgonen dagen efter, men dom ville inte släppa hem mig riktigt än. Och då hittade dom ett blåsljud på mitt hjärta. Läkaren trodde det var slitssherniering.

Sena komplikationer (månader eller år efter operationen):
 Slitsherniering. Det är en sorts inre bråck där tarmar tränger sig in under stället där tarmarna kopplats om vid bypass operationen. Dessa utrymmen (s.k. slits) stäng rutinmässigt sedan många år och så småningom har denna komplikation blivit ganska sällsynt.

Komplikationer efter överviktsoperation

Det jag ville säga var att lev varje dag, vänta inte med saker.

Och jag ska på långresa i Asien 2018-2019. Detta fick mig verkligen att tänka till❤️ ~ LIVET ÄR FÖR KORT ATT VÄNTA MED SAKER

Armplastiken kan ni läsa om HÄR

Kram Sofie

Mina instagramkonto

♾ Kod: sofiemansson ger dig rabatter hos följande företag

🦄 LOHILO 

🥥 SMAKBOX 50% Fri Frakt

📦 Try My Box 70kr Rabatt

👟 SMELLWELL välj 3 betala för två

7+

Kommentarer

Nu blev jag rädd!!
När opererades du? Hur långt efter var detta?
Armplastik ?Var görs det?
Opereras om 10 dagar🙈

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.