DOLD fakta vid överviktsoperationer

På informations mötet på Aleris där jag opererade mig så glömdes det att berättas att 10% av ALLA överviktsopererade går upp ALL sin viktnedgång. Och  genomsnitt leder operationen till att du tappar runt en tredjedel av vikten. Och att VÄLDIGT många även i framtiden kommer att få KÄMPA med vikten. Banta igen.

Nu kommer all OKUNNSKAP in

Du äter fel,du gör det fel… bla…. bla… bla

Fel fel fel

Vem är DU/NI att uttala er om ni inte har varit i personens sits.

I mitt fall så har jag redan tidigt efter operationen inte blivit mätt. Och SJÄLVKLART ska man känna mättnadskänsla för annars tror kroppen jag bantar och håller igen. JAG fick följande svar av en av dom främsta läkarna inom överviktskirurgi

Ghrelin som är vårt hungerhormon som sitter i magsäcken, när denna tas bort så kan man ha mer el mindre kvar av detta beroende av vart de va placerade i magsäcken . I ditt fall satt det mesta tyvärr i den lilla delen som är kvar. Därav ska jag fylla upp tallriken med mat med stor volym men kcal snål.

Avundsjuk

Är däremot något jag är för alla er som verktyget funkar för. MITT problem är att jag väldigt sällan känner mättnadskänsla. Tänk att jag för två år sedan satt och va SUPERMÄTT på 2 1/2 köttbulle och en matsked mos. Samma tjej kan nu äta stora köttbullemålet på IKEA utan problem, och sitter man en timme hade jag även fått i mig en liten förrätt OCH efterrätt.

Men här kommer  du däremot att få berättelser ur VERKLIGA livet, som visar DOLD fakta vid överviktsoperationer, människor jag mött och följt under mina två år som gbp opererad, utan dom hade jag förmodligen mått väldigt dåligt. För dessa underbara människor som jag lärt känna via instagram, dom är ärliga. Det är inte riktigt som det målas fram. MEN vi kämpar tillsammans, när det är jobbiga dagar så VET dom hur jag mår och stöttar då dom har samma problem.

 

HÄR kan du läsa mer info om att gå upp EFTER sin överviktsoperation

Ett märke som jag vill rekommendera är KLEEN som jag fått  äran att prova

Det BÄSTA med KLEEN tycker jag är att dom har en bredd som tilltalar flera olika målgrupper, t ex vegan, eko, no added sugar, high protein, paleo med flera.
HÄR Kan du köpa deras produkter

OM KLEEN

Företaget KLEEN Sports Nutrition är ett företag baserat i Åre med missionen att förändra vad som anses vara hälsosam sportnutrition. ”Less is more” har alltid varit vårt ledord i produktutvecklingen och vi strävar ständigt efter att utveckla produkter som är goda och näringsriktiga för både kropp och själ.
Vi vågar påstå att vi har marknadens godaste och nyttigaste bars .Sortimentet har utvecklats till att även innehålla sportkosttillskott som proteinpulver, bcaa, pwo, kollagen samt kapslar med vitaminer och mineraler. ”Less is more” är ledordet i produktutvecklingen
Mina instagramkonto
Så missar du ej när bloggen uppdateras
This post contains adlinks from Adviral

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.