Allt beror inte på övervikten, som man ofta får höra.

Våren 2015 gick jag till en privat ortoped ( då Helsingborg hade mer än 3 mån väntetid.)  och fick åka på en magnet röntgen i Landskrona. När svaret kom från ortopeden stod det att allt såg bra ut och detta kom att gå över. Kunde möjligen bero på övervikt alla dessa år och 4 graviditeter som slitit på knät.

Och man litar ju på läkarna…..

Men när det efter 3 år inte blivit bättre gick jag till en annan privat ortoped, som då undersökte benet och tittade på de gamla plåtarna och konstaterade att redan för 3 år sen fanns det 2 skador på knät. Men man kunde ej operera på så gamla röntgenplåtar, så fick vänta någon månad och fick kallelse till magnetröntgen i Malmö.

Svaret kom och det var en spricka i menisken som jag gått med i över 3 år. Den privata läkaren kunde ju inte operera så blev en remiss till Helsingborgs lasarett och ortopeden där.

Väl där blev jag undersökt av två at läkare och en knä speciallist och blev uppsatt till operation.

OKTOBER 2018

Infann jag mig på Ängelholms lasarett och blev sövd och en bit av menisken skars bort. Inget återbesök inplanerat då man blir återställd efter.

Men smärtan gick ej bort och knät svullnade, jag vägde nu 50 kilo mindre än min högsta vikt så smärtan kunde ju omöjligt vara pga övervikt.

Nytt besök till ortopeden som såg svullnade och konstaterade att det blivit brosk i knät vilket det ofta blir när man tar bort en del av menisken. ( Då bildas det brosk i stället, pest  eller kolera typ.

Knät knakade även något fruktansvärt viket ni kan höra HÄR.

Därför att skadan satt på baksidan/insidan så gick ej att sy utan skars bort.

Jag fick kortisonspruta och värktabletter. Det blev inte bättre, började på sjukgymnastik, efter 4 besök sa hon jag kan inte göra mer vi har testat din balans, din styrka och dina muskler är starka tom bättre i benet du har ont och balansen bra. Hade jag ej vetat du va opererad hade jag sagt menisken är trasig. Ortopeden ringde i april och två veckor efter fick jag tid på en söndag i Helsingborg. Två veckor efter i maj var jag hos ortopeden och va så orolig att jag var dum i huvudet, inbillade mig smärtan.

Jag var ju både normalviktig och opererad och fått kortisonspruta. Men ortopeden lugnade mig direkt och satt  att ag har nu en ännu större skada i menisken och spricka genom hela som grenar ut sig! Operation snarast möjliga. Denna gången måste dom*karva* ut mycket mer, hans ord.

Däremot frågade jag hur det kunde blivit såhär, när dom opererar ser dom ej in i menisken utan bara utanpå, skar bort det som syntes, tydligen har det varit en sprick upp i menisken som sedan sprack och grenade ut sig.

När ni nu läser detta så är jag opererad för andra gången igår och ligger och vilar upp mig.

Allt beror inte på övervikten

SÅ STÅ PÅ ER!

För allt beror INTE på övervikten

Har ni ont ge inte upp,sök annan läkare , allt beror inte på övervikt/fetma

I mitt fall skylls ALLT på min diabetes vilken ni kan läsa om HÄR

Men fortsättning följer……

 

Kram Sofie

Mina instagramkonto
Så missar du ej när bloggen uppdateras

Kram Sofie

Mina instagramkonto
Så missar du ej när bloggen uppdateras

Kram Sofie

Mina instagramkonto
Så missar du ej när bloggen uppdateras

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.