Jaaa det händer ibland att matlusten är långt borta och eftersom hungern inte är så stark sedan operationen så är det lättare att glömma av att äta numera… 

Vad gör jag då, när jag inte alls är sugen på att äta? Jo jag äter ju ändå såklart! 😀

Det är jätteviktigt att verkligen ta hand om sig själv och vara snäll mot sin kropp! Ingen orkar särskilt länge utan påfyllnad av energi. Och det här händer ibland, men inte så jätteofta, att jag får någon/några dagar utan att alls ha lust att äta. Oftast är det ju inte så! Men jag vet ju att jag skulle må pyton om jag inte äter ordentligt. Humöret går i botten och jag blir orkeslös. Nej tack! Då tvingar jag i mig något ändå. Lite mindre än annars kanske men ser istället till att fylla på med fler gånger just dessa dagar. Jag försöker gärna med något jag tycker extra mycket om, som t.ex. sushi.

I veckan hade jag några sådana där dagar utan matlust. Då kan det bli en så här oinspirerande middag;

Quornbollar i tomatsås, småpotatis och minimorötter. Ser ni att det typ ser ut som en glad gubbe? 😉 

Lova mig det, att ni tar hand om er och ger er kropp bra mat och regelbundet oavsett om ni har lust eller inte, ok? <3

Hur funkar det för er andra? Har ni också sådana dagar? Klarar ni att sköta kosten bra ändå? Eller händer det er aldrig? 🙂

Kramis, Melle

Kommentarer

Jag längtar till att illamåendet ska försvinna ? lovar att äta duktigt då. Just nu kämpar jag med soppor och vatten. Några tips på vägen?

0

Hej Jenny!
Jättebra, du kämpar på 🙂 I början är det väldigt speciellt. Det är som att man nästan får lära sig att äta på nytt igen. Illamåendet kommer att lägga sig så småningom och då blir allt mycket lättare för dig. Ta det lugnt och låt måltiderna ta tid. Kom ihåg att försöka få i dig vatten emellan också. För att bryta ytspänningen på vattnet så att det blir lättare att svälja så kan du t.ex. droppa i lite pressad citron, apelsin eller några droppar Fun light-saft. Jag har knappt ätit soppa sedan den där flytperioden efter op 😉 Men försök att hitta sorter som du gillar. Puréa med stavmixer om det är bitar i och du är precis i början efter op. Kram till dig <3

0

Johodå. Just nu är jag inne i en sådan fas. Inte sugen på något. Äter dock alltid var tredje timme, always. Och matlusten kommer och går. Men förr var den ALLTID där, så märkligt det kan bli!
Kram och god jul!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg