Huden! Ärr! Skapar oro för en del, andra bryr sig inte. Det är inget jag har bekymrat mig särskilt för. Hur kan det bli värre än utgångsläget om man säger så? Vad är några fler ärr och lite otajt hud mot sjukdomar p.g.a övervikt? Men tänk vad kroppen faktiskt klarar av, hur flexibel den är! Fantastiskt!

Om 2 dagar firar jag min 2-årsdag som Gastric Sleeve-opererad. Det får mig att fundera tillbaka i tiden. Minus 44 kg har gjort gott 🙂

Så här har det blivit för mig…

Ärren

Jag hade 5 sår som syddes med sån där tråd som löses upp av sig själv. Funkade kanon! Jag hade inte ont, jag behövde inte komma tillbaka för att ta bort några stygn och jag slapp agraffer, kändes skönt faktiskt. Men jag fick infektion i ett av såren. Det var nog inte själva stygnens fel utan att just det såret satt vid bh-kanten som skavde 😉 Efter lite antibiotika så läkte det fint och jag hade inga fler problem efter det. 

Så här såg jag ut direkt efter operationen:

Och så här såg det ut efter 6 veckor:

Numera syns ärren knappt men då har jag en tigerrandig mage av bristningar från tidigare graviditeter så det försvinner lite i mängden också haha! 

Huden

Hur har det gått med huden då? Jodå, rätt så bra faktiskt. Den är ju inte supertajt men enda stället där det syns mer är på magen och det är ju inte bara p.g.a. viktnedgången utan samma sak här, jag har ju faktiskt varit gravid 3 gånger också. Magen är lite degig men hänger inte så jättemycket. Jag står lätt ut med detta mot att ha fått ett helt nytt och lättare liv i övrigt! Det går ju att fixa till om man skulle vilja det också men det kanske kommer senare, vem vet 🙂

Bye for now <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg