(Bild från när jag vägde ca 10 kg mindre och tränade som mest)

Vikt är ett känsligt ämne för mig

Jag har ännu inte skrivit om min vikt någonstans. Det är något i mig som gör att det tar emot när det kommer till att skriva om det. Detta inlägg har funnits länge som ett sparat inlägg på min dator. Siffrorna på vågen är oftast ett känsligt ämne, iallafall för mig…

Men jag tror det är dags nu. Trots allt är detta en viktresa så det är ju något jag känner att jag ska dela med mig till er förr eller senare.
Ni som läst mina tidigare inlägg har kanske läst inlägget om mina negativa kommentarer. Både där och i andra sammanhang har jag fått höra ”men du är ju inte ens tjock, måste du verkligen göra en operation? Det är väl bara att äta mindre och röra dig mer”. Det är sådana kommentarer som man bara vill skrika ut irritationen men man håller det inom sig.

Min nuvarande vikt

Till att börja med hade inte min läkare skickat en remiss åt mig för att göra en gastric bypass. För de andra hade inte bemötandet med överläkaren på Vrinnevi lett till ett gruppmöte inför operation. Så det stadiet att ”jag inte är så tjock nog” har vi redan passerat.
Jag är alltså 1.65 cm lång vilket inte är så mycket med tanke på att jag ”bara” väger 111 kg. Det tar emot lite att skriva detta men jag vet ju att jag kommer få hjälp med att inte väga såhär mycket resten av mitt liv. Men jag har alltså ett BMI på 40.8. Det klassas som mycket allvarlig fetma. Jag har vägt som mest 112 kg.

Kroppspositivism och hälsa brukar ofta hamna i fight med varandra. Alla får själva välja om de vill leva med vikten eller inte. MEN för min del skadar det min hälsa. Alltså måste jag gå ner i vikt för att min kropp ska orka resten av livet. Ni vet ju vid det här laget vilka problem och fighter jag måste hantera med min kropp. Så att gå ner i vikt kommer hjälpa mig att orka bära på kroppen. Och därav är det inte kroppsposivitism för mig att prata om att min kropp inte tar skada av min vikt. Jag önska jag kunde leva normalt trots min övervikt men det är tyvärr inget alternativ.

Olika bud under gruppmötet

Som ni minns så har jag ju redan varit på gruppmöte. Och helst av allt hade jag nog önskat att jag fått en operationstid bokad redan då! Tex så har jag läst om en person som gick från gruppmöte till operation på en månad så det låter som att det gick jätte fort. Och då är ju frågan hur mycket hon hann gå ner i vikt själv innan operation eller om hon började på flyt direkt efter gruppmötet och det räknas som att hon visat att hon kan gå ner. Men jag vet ju också att flytperioden är för att minska levern inför operationen och inte för själva viktnedgångens skull.

Kan inte alla svenska sjukhus göra på samma sätt? Det hade ju underlättat så himla mycket!

4+

Kommentarer

För mig har det snart gått ett år sen min remiss skickades (1/4-19) från VC till överviktsmottagningen i Uppsala. operation är planerad 14/4 men idagsläget vet man ju inte om den kanske blir inställd. Jag har blivit så arg senaste månaderna när jag läst om jätte många där det tagit ca 4 månader från första remissen till operation, varför ska Uppsala vara så himla sega för? Så som du skriver, varför kan inte alla sjukhus göra på samma sätt?

0

Ja visst är det jobbigt när man ser andra som har en supersnabb resa? Jag har varit med om att vissa som har haft en jätte snabb resa på samma sjukhus som jag. Men vi håller tummarna för att du inte får en inställd operation! Jag får nog vänta ett tag till tyvärr..

0

Här har det tagit ca 8 månader sen jag med hjälp av en kompis skickade in en självremiss.
Det tog ,3månader från andra informationsmötet till operations tid.
Ska opereras i Mora 8/4
Orolig för att den ska dras in.

0

Åh håller tummarna för dig! Jag är själv rädd för att jag kommer få vänta väldigt länge. :/

0

Jag fick tyvärr veta idag att min operation är inställd. Nu vet man inte hur länge man får vänta igen…

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.