Hej!

Jag har försökt att hålla mig från att skriva detta inlägg men nu kan jag inte låta bli! Ni som följer mig på Instagram har fått följa med på en del av resan och jag har delat lite utan att säga för mycket. För jag ville inte säga för mycket förens allt är färdigt. Men nu så!

Adoptionen

Just nu finner jag lite ljus i allt det jobbiga genom att tänka på lilla Buddy! Det har ju inte varit det bästa halvåret hittills och min operation känns så fruktansvärt långt bort. Så lille Buddy får oss att tänka på något positivt!

Vi har länge kollat på olika raser men bestämde oss istället för att adoptera. Det är nog det bästa beslutet vi gjort! Tyson är ju också adopterad och det var ju helt klart rätt val. Men som ni vet så är inga adoptioner enkla. Det är inte så att man ringer ett samtal och så väntar hunden utanför dörren. Det har varit en del motvindar som fick mig att tappa hoppet lite innan det blev officiellt igår.

Del 1 av adoption – Början

Det första steget var att hitta den rätta organisationen för vart vi ville vända oss till för att adoptera. Det finns många hemsidor, facebookgrupper och blocketannonser. Vi valde Hundar utan hem och det kändes helt rätt! Efter det kom den största utmaningen som tog längst tid.

Vi kollade på flera hundar innan vi hittade ca 7 st som vi kände att de skulle passa i vår familj. För man måste också tänka att det inte bara är att ta hem en hund. Man måste tänka på aktivitetsnivå, problematik hos hunden, om hunden funkar med barn eller andra djur, om hunden ska tävla eller vara sällskapsdjur och ja jag kan hålla på hela dagen. Varje hund har liksom sina egna behov och är en individ precis som vi människor. Och de hundar vi valde var olika men vi utgick från magkänsla och läste på om hunden och gick på det.

Vi valde att inte utgå från en viss ras även om Jack Russel var en ras vi gillade mest då vi gillar dom eftersom Tyson är halv Jack Russel. Och just den perioden vi kollade in hemsidan dagligen så kom det in många Jack Russel blandingar.

När vi hade bestämt oss för vilka hundar vi var intresserade av så blev det dags för oss att göra en intresseanmälan.

Del 2 av adoptionen – Intresseanmälan

När vi skulle göra intresseanmälan så tänkte vi att det nog skulle vara lite kort info vi skulle lämna och att någon sen skulle kontakta oss. Nej, nej, nej och återigen NEJ. Det var sååååå mycket att skriva om ALLT. Allt ifrån oss till önskemål av hund till erfarenheter av hund. Det kändes som att vi spenderade timmar för att svara på alla dessa frågor. Dum nog var jag också att jag skickade iväg intresseanmälan utan att ens spara svaren själv…

För det var ju så att i den första intresseanmälan fyllde vi i 3 hundar men när jag sen skulle göra intresseanmälan för de andra så hade jag ju glömt allt som vi skrev. Så ännu en gång spenderade jag massor med tid för att svara på alla frågor IGEN. Jag minns knappt vad jag skrev MEN då hade jag sparat det hehe!

Efter ett par dagar fick jag som svara att om vi gjort en intresseanmälan en gång så räckte det med att bara fylla i mina uppgifter och den hund vi är intresserade av efter det. Om jag ändå hade vetat om det innan jag skrev den andra intresseanmälan haha!

Men tiden gick och de hundar vi sökt på började sakta men säkert bli markerade med en orange text där det står att hunden är preliminärbokad. Och då försvann hoppet. Mot slutet började det komma in hundar allt mer sällan och det kändes som att vi aldrig skulle få en chans…

Del 3 av adoptionen – Första kontakten!

Jag hade släppt sökandet av en hund ett tag då jag bara blev besviken. Min sambo har nog hålla känslorna på avstånd vilket jag har svårt för som mer än gärna vill ta hem alla stackars hundar.

Det var när vi var på besök hos mina föräldrar och grillade som det ringde ett okänt nummer. Jag HATAR att svara när jag vet att 95% är telefonförsäljare. Så Matilda svarade åt mig, haha. När hon mimade att det var Hundar utan hem så blev det liv i alla runt bordet haha! Jag pratade med en fantastisk person som blev vår kontaktperson. Vi hade en lång intervju där hon ville veta mer om oss och vår erfarenhet av hund.

Det hon berättar för mig då är att den sista av dessa 7 hundar vi intresseanmält, har hon väntat med att höra av sig om till oss. Anledningen var att det kanske skulle bli vi som adopterade honom men hon ville inte göra oss besvikna. Samma dag som hon ringde togs beslutet att han skulle vara kvar hos sin jourfamilj.

Vi fick dock erbjudande om en super söt tik! Men min sambo tvärvärgrade då hon är en mix av chihuahua haha! Det är ingen populär ras här tyvärr. Men vi ville att det skulle kännas rätt för alla eftersom hunden kommer vara med oss i många många år.

Del 4 av adoptionen – Buddy

Den första kontakten vi fick var på en söndag och på måndag kom ingen hund in… Tisdagen var inte mycket bättre då det endast kom in en till hund. På onsdag kväll hittar vi Buddy! Finfina Buddy! Han var en perfekt match för oss och jag var snabb med att höra av mig till kontaktpersonen då hon hade ansvar för honom. Hon hörde sen av sig på torsdag till mig och hon tycker det känns rätt med att vi tar ett nytt kliv framåt i processen.

Jag får då även veta att Buddy kastrerades på måndagen och inte är redo för att komma till Sverige ännu. Alla hundar som reser till Sverige behöver gå igenom vissa vaccinationer och om de inte är kastrerade så måste de kastreras. Vilket Buddy behövde då han ännu inte är så gammal och därav inte hunnit kastreras.

Del 5 av adoptionen – Beslutet

På lördagen får vi FaceTime samtal med en person från Hundar utan hem som egentligen skulle gjort hembesök hos oss. Men som ni vet så är Covid 19 inte över ännu vilket gjorde att vi fick anpassa mötet genom FaceTime. Den personen lämnade inget besked och vi gick efter det helt ovetandes om hur allt låg till.

Jag har inte haft tålamodet att vänta och har nog tjatat hål på min stackars sambo haha!

MEN igår hörde kontaktpersonen av sig. Hon tyckte det kändes rätt och beslutet togs att Buddy är vår!!! Ni förstår nog inte min  lycka. Jag tror jag gråtit tre gånger av glädje sen detta besked kom. Hur ska jag stå ut med att vänta till 21 juni!? Eftersom Buddy är kastrerad och ska vaccineras så måste vi vänta till 21 juni tills han får resa. Det känns som en evighet just nu. Som tur är det en rimlig tid att vänta på om man jämför med min väntan på operation!

 

Och jag vill bara be om ursäkt i förhand men ni kommer få se mycket av vårt lilla hjärta som snart kommer hem!! Om ni går i tankar på att adoptera hund så rekommenderar jag verkligen Hundar utan hem!

Adopterad hund Buddy

7+

Kommentarer

Hej!
Jag väntar på hembesök via facetime och är supernervös!!! Är så rädd för att det ska kännas konstlat och stelt med videosamtal och att vi ska uppfattas som konstiga haha… Kan du bidra med några tips eller berätta något om vad de vill se/prata om osv?
Supertacksam för svar som kan lugna mina nerver…. hehe

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.