Många står mellan valen att görra en gastric bypass eller en sleeve. Delta i BEST-studien eller inte.
Mitt val att göra en GBP handlar mest om att jag läst på ordenligt och ”det känns rätt för mig”.
Jag har läst på om sleeve också men har inte känt att det lockar alls. Sen har jag ju EDSen… Jag har läst på så mycket som jag kunnat hitta angående EDS och överviktsopration. När det kommer till gastric bypass så finns det flera patienter som gjort operationen och har EDS men även läkare och kirurger som opererat patienter med EDS med bra resultat. Det är lite av en trygghet och säkerhet för mig att veta att det finns patienter som jag som har lyckats med det. Däremot hittar jag inte lika mycket infor angående sleeve. Men sen är det också  så att sleeve kan jag inte få ogjort. Inte för att jag vill kunna få operationen ogjord utan mer att om min kropp inte fixar det så kan jag ”möblera om” i magen igen och koppla tilbaka till hur det var innan om jag gör en gastric bypass.
Jag har dock redan bestämt mig för att inte detta i BEST-studien. Att BEST-studien finns är jättebra och all repekt till er som deltar!
Jag har alltif haft svårt för att låta mig ”vara en försökskaning” eller ”studenter som tränar på mig”. Jag har varit med om sånt när jag var yngre och sökt vård och det har varit jobbigt för mig vilket gjort att jag inte känt mig bekväm och trygg. Därav valet att inte låta slumpen välja operation åt mig. Dock kommer detta vara något jag kommer diskutera med min läkare om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.