Hej på er!

Hoppas ni mår bra! Här i Linköping har vi regn och rusk. Tur nog så räddades denna dag med sushi och bra träning med Matilda. Jag har dock varit väldigt irriterad på vården just nu. Något som får det att krypa i hela kroppen på mig är människor som är fruktansvärt otrevliga och inte alls tillmötesgående utan anledning. Och speciellt när det är människor inom vården. Jag har tidigare nämnt det dåliga bemötande i vården förr och har sen dess vågat stå på mig mer. Men idag var jag så himla nära på att säga ”nej, men vet du vad? Nu vill jag lägga på för jag blir inte bemött på ett bra sätt”. Tyvärr gjorde jag inte det utan bara tackade och la på. Jag förstår inte varför man inte kan vara trevlig även om man inte håller med? Jag ska berätta vad som hände.

Diskussion kring vårdgaranti

Sen Covid-19 tog död på allt kul inför år 2020 så tänkte jag att det inte var någon idé att ens överväga om att få vårdgaranti under denna period. Jag har ju varit i kontakt med både dietist och sjuksköterska via telefon kring mig GBP och det har varit väldigt bra bemötande. De har varit väldigt trevliga och förstående så det har känts bra att ha det stödet från klinikens håll.

Men igår så visade min sambo en diskussion i en grupp på facebook där det diskuterades angående vårdgaranti. Tydligen fanns det möjlighet att få hjälp på en annan klinik genom sin nuvarande klinik med operationen. Detta sker om din klinik inte kan erbjuda dig hjälp inom 90 dagar. Jaa, jag har ju passerat den gränsen för flera månader sen…

Jag läste på kring detta genom vårdens egna hemsidor och det verkade stämma. Därav tänkte jag att då kanske jag kan ringa min klinik och fråga hur det ligger till även om jag vet hur läget är hos dom just nu.

Samtal med sjuksköterska

Så jag bokade en tid på min klinik och fick en snabb telefontid för att få prata med en sjuksköterska. Hon var lite otydlig när hon presenterade sig så jag uppfattade inte riktigt hennes namn ens. Men jag berättade lite om min situation och sa att jag hade sett detta kring vårdgaranti och undrade lite hur det funkade hos dom och vad som gäller. Och ja nu ska ni få höra tonen på denna fantastiskt ”trevliga människan”. Jag önskar ni kunde höra hennes ton men ni förstår nog:

-Ja, fast nu gäller ju inTE vårdgarantin när det är Corona förstår du ju.

-Jaha, vart ska vi skicka dig då tycker du?

-Jo, men nu är det ju såhär att jag pratade med högsta chefen igår och han sa att det är detta som gäller. Men du kan ju ringa honom om du vill.

-Då tycker jag att du talar om för dom som sagt detta till dig att det inte stämmer.

Alltså jag förstår inte hur en människa kan prata så nervärderande och otrevligt med en person. Visst, hon kanske inte håller med om det jag frågade om men man kan faktiskt välja sina ord. Man behöver inte vara otrevlig om man tycker på ett annat sätt. Det går faktiskt att förklara trevligt ”vad som gäller”.

Det var första gången jag hört talas om detta eller ens kontaktat vården för att fråga om vårdgaranti. Hur ska man veta om man inte frågar? Det fanns inte någon mening alls med att vara otrevlig. Jag var varken uppkäftig eller otrevlig. Jag frågade endast vad som gäller och vad jag hört liksom.

Så med detta kom jag ingen vart med heller. Tur nog så var samtalet innan träningen och sushin så jag kunde få ut lite irritation på träningen. Har ni någon info angående detta? Har du fått hjälp med din operation genom att få vårdgaranti? Vore spännande att höra!

Kommentarer

Läget med corona är så extraordinärt, så då gäller inte vårdgarantin. All, icke akut, vård har fått skjutas upp. I alla regioner. Tyvärr är det bara att vänta på sin tur. Men det skadar ju aldrig att ta kontakt med sjukhuset då och då för att kolla av kön.
//Jenny

Hej Jenny!
Jag förstår det. Men därför ringde jag och bara kollade om det stämde efter att jag hört detta. Dock ser jag fortfarande ingen anledning till att vara otrevlig :/…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.