Godmorgon!

Oj vilken enorm frånvaro det har varit här! Jag ber så hemskt mycket om ursäkt. Livet kom emellan och det har hänt så mycket så att jag har fått välja bort en hel den. Men nu är jag tillbaka. Äntligen börjar det lugna ner sig lite! Idag ska jag åka till Göteborg och träffa resten av gänget från Levdittliv. För mig blir det första gången så det ska bli extra kul! Men innan det tänkte jag berätta om den efterlängtade dagen som äntligen kom igår. UTREDNINGSDAGEN!

8 OKTOBER

Det hela började att jag fick gå rakt in till sjuksköterskan. Pågrund av Covid så ville de inte att man skulle sitta i väntrummet utan jag fick följa med in direkt för att senare slussas vidare till det rummet vi skulle vara i efter det. Men sjuksköterskan fyllde i lite papper med mig och gav lite information inför operation och efter operation. Jag fick även väga mig igen och mäta midjemåttet. Efter det kom den eviga väntan….

Gemensam information

När alla hade träffat sjuksköterskan så kom dietisterna, kuratorn och läkaren in. De informerade lite kort om dagen och varför alla dessa personer var med. Sen skulle vi träffa alla en och en för att de sedan ska prata ihop sig och ta ett beslut OM vi är lämpliga kandidater för operation.

Kurator

Jag fick börja med att träffa kuratorn som jag upplevde tog längst tid. Anledningen till att man får träffa en kurator är att psykisk ohälsa inte går bra ihop med den drastiska viktminskningen. Så de vill mest se hur du mår. Det var inte så farligt. De flesta blir skrämda av ordet kurator men hon var supertrevlig och ställde vanliga frågor. Till exempel hur ens liv ser ut. Med vänner, familj, jobb och så vidare. Inga konstigheter. Enligt kuratorn var jag helt rätt kandidat så det började hur bra som helst för mig.

Läkaren

Alltså utan att nämna namn så tror jag Norrköping har en av de roligaste läkare jag stött på! Ser man honom så ser han väldigt arg ut men hur go som helst haha! Han var väldigt tydlig med att säga OM man är en lämplig kandidat men han hade svårt att dölja det och började prata som om jag fått operationen redan haha. Sen lättade hans lugn min stress över själva operationen då jag fått lustiga tankar om narkosen.

Men det läkaren gjorde var att kolla om man hade några sjukdomar som kan påverka operation och se till så att allt ser okej ut. Även där såg det bra ut och jag var ju en lämplig kandidat trots alla OM hehe. Men vi pratade lite om agrafferna och om EDS kan krocka med allt detta. Så även där såg det grönt ut vilket känns skönt!

Dietist

Tiden hos dietisten gick ganska snabbt men det var där den största delen av informationen var. Det var info om allt ifrån kost innan och efter operation, vitaminer, viktminskningsmål och träning. När jag kom hem läste jag igenom all information igen eftersom jag inte var säker på om jag mindes rätt på allt. Sen sa hon att hon kommer upp efter operationen och pratar om kosten efter operation när man ligger på rummet. Jag pikade lite när jag skulle gå och sa jaa, vi får väl se om vi ses igen. JA de gör vi säger hon haha. Så tre väldigt bra möten.

Den eviga väntan tills måndag

Egentligen skulle jag få operationsdatum idag men eftersom sjuksköterskan är ledig så kommer beskedet på måndag. TYPISKT! Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

Kommentarer

Hej Har du fått något svar än? Är så nyfiken har följt dig här och ska själv på Torsdag på utredning och träffa teamet👍🏻

Hej!! Jag har äntligen skrivit ett nytt inlägg om hur det blev! Hoppas det går bra för dig. Lycka till

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.