Förra veckan försökte jag göra det så kallade Tiktok kaffet och det gick…skit dåligt, haha. Jag är nog inte den enda som har sett den nya kaffetrenden som svept över på sociala medier. Det ser riktigt gott ut! Lite som lyxkaffe från cafe. När jag kollade på alla videon så kändes det ju som en lätt match och alla lyckades. Så vad vore oddsen att jag misslyckas? Väldigt höga visade det sig haha! Och jag är ju inte den bästa människan att placera i ett kök. Jämför det med att be en krokodil att göra en pizza. Med andra ord omöjligt! Jag gjorde två försök och det första gick sådär… Det andra försöket gav mig hopp men något gick ju ändå snett.

Försök nummer 1

Alltså jag vispade och vispade och vispade och vispade. Och inget hände… Jag vispade först med handvisp och tänkte nej det kommer ju ta flera år att vispa! Så fram med elvispen… och 20 min senare såg det ut såhär.

Jag blev sjukt irriterad, hällde ut allt och gjorde vanlig hemlig kaffe! Det var ju inte alls lika snabbt och enkelt som alla klipp påstod att det var.

Försök nummer 2

Någon dag senare förklarade jag min frustration för min sambo när vi såg kaffetrenden på tv och han sa att jag använt helt fel visp! Var det bara det som var felet haha? Så jag testade med mjölkvispen och ja vips så hände det grejer direkt! Det blev som skum ganska snabbt men det var ju inte gott…

Min sambo tror det inte blev gott för att jag bytte ut socker mot sötströ. Min teori är nog att det skar sig antingen med mandelmjölken eller att jag gjorde för starkt kaffe. Om det är någon som har testat detta och vet vad jag gjorde för fel så hojta gärna till! Alla som lagt ut detta säger att det är såååå gott. Så då är det med största sannolikhet mitt fel att de inte blev så gott alls då.

Receptet till kaffet

Jag hittade detta recept på instagram och de som la upp det fick ju perfekt kaffe, men inte jag…hehe.

2 msk snabbkaffe

2msk vatten

1msk sötströ (i det vanliga receptet var det 2 msk socker)

 

Så vad kan jag ha gjort för fel?

3+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.