God morgon

Det är väl kanske för sent för att säga god morgon? Men för mig är det fortfarande morgon, isch! Så länge mitt varmvatten med citron och ingefära hänger med så är det morgon, hehe. Men ni som följer mig på Instagram såg ju igår min story. Jag har inte mått så bra. Igår vaknade jag skapligt tidigt men mådde så dåligt så jag somnade om och sov till kvart över 3! Kära nån!

Samtal från Vrinnevisjukhus

I torsdags ringde sjuksköterskan som jag träffade i januari när jag hade en tid hos överläkare. Jag fick nog lite för höga förhoppningar tyvärr. Men läget är som så att det står helt stilla och de får inte heller några direktiv om när deras verksamhet kan kommas att dra igång igen. Dock ska jag inte räkna med att få höra något i vår och inför hösten kan de inte lova något. Allt beror på när de själva får reda på när de får komma igång. Ett ganska självklart svar även om det är tråkigt att höra.

Det tråkiga är ju bara att man inte kan garantera sig för när det kommer igång igen. Ni som kämpar med att gå ner i vikt medans ni nu får vänta, hur känner ni? Orkar ni hänga i? Jag är så rädd för att gå upp i vikt nu! Sen tänker jag också på vad som är rimligt och vad de förväntar sig att man ska gå ner.

Jag har ju ännu inte fått reda på hur mycket jag ska gå ner eftersom det var det jag skulle fått veta den 26 mars. Det där är ju så olika i hela Sverige. Vissa kan ju få en operationstid inom några månader medans andra får vänta tex ett år. Och har man ett år på sig att gå ner i vikt inför operation så kanske de räknar med att man ska gå ner mer än någon som kanske bara har några få månader på sig.

Vad tror ni? Jag hamnar lätt i det läget där jag börjar fundera och jämföra… och det vet ni nog redan vid det här laget haha. Ni som gått ner i vikt innan ni fick operationstid, kan inte ni skriva hur mycket ni gick ner ungefär? Vore kul att se hur mycket andra gick ner som varit där jag nu är.

Kommentarer

Hej! Om jag hade varit i din situation hade jag nog hellre fokuserat på att bygga upp mig än att minska i vikt. Det kommer du lösa sen och få tid till också tänker jag. Jag tyckte det var oerhört tufft mentalt att göra det där sista rycket innan min gastric bypass för jag orkade bara inte. Man får göra så gott man kan och så länge man minska något så kommer det gå bra. Jag tänker istället att du kanske ska ägna denna tiden till att träna, gå promenade och på att göra så bra matval du kan. Men inte fokuserar på vågens resultat utan snarare att bli så stark i kropp och själ du kan. Preppa dig inför operation och få till rutinerna redan nu tex dricka vatten, röra på dig, göra bra matval med mycket protein. Så det liksom inte kommer som en överraskning. Men som sagt det är mitt perspektiv och du måste känna själv vad som funkar för dig. Förstår att det måste vara oerhört tufft men ta ett djupt andetag – du fixar detta!!! Kram Tina.

Tack fina du! Jag försöker tänka så. Men jag tror jag har en dålig vana vid att fastna för vågen. Så det måste jag försöka sluta med. Men som du säger att förbereda kroppen är det bästa! Det är många som sagt om den mentala biten. Det har känts lite svårt att försöka förstå det själv när man inte vet hur det känns ännu.
Tack för din pepp Tina!

Kämpa för att INTE gå upp bara, det räcker! Bibehåll och underhåll din hälsa idag. Själv frossade jag året innan operationen, hade önskat att jag hade kraften att bara vara. Mådde sämre än någonsin det året.. Kämpa! Snart är det din tur och gå ner i vikt kommer du göra snabbt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.