Hej!

Idag är det måndag och jag började inte min vecka med att jobba. En anställd på Dinos skola är smittad och Dino har själv blivit förkyld så vi har alla tre varit hemma. Denna situation börjar bli ganska obehaglig med tanke på hur snabbt smittan sprids.

Inställd operation på grund av Coronavirusets spridning?

Just nu är vården väldigt belastad och jag ser många som skriver om inställda operationer. Och jag förstår deras sorg kring situationen. En del skulle opereras nu i veckan men alla operationer har blivit inställda från och med idag på flera sjukhus.

I dagsläget räknar jag inte med en operation den närmsta tiden. Det suger! Men vad gör man? Vården är redan överbelastad och de som jobbar där behöver prioritera annat än gastric bypass. Och det är helt och hållet självklart att det är så.

Jag läste igår om en läkare i Östergötland som utfört operationer även när hen själv var smittad. Dock vet jag inte vad det var för typ av operation hen utförde. Men med tanke på situationen så tror jag de kommer bli hårdare kontroller på läkare i tjänst. Nu är det väl fler läkare som arbetet trots smittan? Det är ju helt galet!

Jag har varit väldigt otålig och viljat få min gastric bypass operation gjord snarast möjligast. Jag har inte kunnat tänka på något annat än just operationen. Men tyvärr är läget annorlunda nu. Nu tänker jag bara att jag vill att situationen med Coronaviruset ska vara över.

Operation till hösten?

Just nu ligger jag lågt och fokuserar på att röra mig så gott de går. Många gym börjar stänga ner och jag vet faktiskt inte om jag ens vill ta mig till ett gym. Jag får hitta andra lösningar helt enkelt.

Det är ingen idé att hoppas på att min resa till operation fortsätter innan i sommar. Allt känns så deppigt nu. Vi kan inte tänka långsiktigt med tanke på att läget förändras för varje dag som går. Jag har till exempel haft kontakt med mina rektorer under helgen och i min jobb-ipad fylls de med mejl kring viruset hela tiden. Kan denna pandemi vara över nu?

Bunkrandet i Sverige

Vi ser mycket bunkrande kring oss. Inte bara i Sverige men på andra ställen i världen där det bunkras varor. Ingen har väl missat ekot inne på matbutikerna?. Det är tomt bland toapapper och pastan. Säger inte det lite om hur privilegierat land vi lever i? Så fort en kris sker så får vi panik. Ärligt talat. 30 paket toapapper räddar inte er. Det är inte magsjuka man får av viruset.

Vi är lite bortskämda med tanke på att människor som flyr krig och naturkatastrofer har det värre. I dagsläget kan man ju faktiskt få varor levererade hem till dörren. Och det har ju inte varit aktuellt att mat kommer ta slut. Tvärtom! Butiksägarna skriver att det finns varor men det beställs ju in efter behov. Och vad vi vet har det aldrig varit ett behov av toapapper. Vi behöver inse hur bra vi egentligen har det.

Det är väldigt egocentriskt att plocka på sig jätte mycket varor utan att det är nödvändigt. Jag pratade tex med min pappa idag och han berättade att mamma varit i flera affärer utan att lyckas hitta vissa varor. Det är sjukt. Vi har faktiskt tex äldre människor i detta samhälle som behöver en del av varorna mer än Kalle som bunkrat toapapper i hela lägenheten.

Jag menar inte att vi inte ska ta vårat ansvar när de kommer till att hantera viruset. Självklart ska vi följa Folkmyndighetens information. Men vi lever i ett tryggt land och än så länge så behöver vi inte bunkra.

Såhär såg det ut när vi handlade här om dagen:

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg