Allting snurrar just nu! Shit vad händer!?!? I onsdags blev jag upprings av Vrinnevisjukhuset och de erbjöd mig en operationstid!! Något har avbokat så de fick en ledig tid 16/11. Klart jag tackade ja direkt!! Jag hinner knappt landa i glädjen för det blev snabba förberedningar.

Provtagning inför gbpoperation

På fredagen fick jag åka in och lämna sätt många rör blod för olika tester. Jag har inte ens koll på vad det är för tester haha. Jag fick hem en lapp och via telefon ska sköterskan att jag ska kolla upp blodgrupp. Så när jag väl satt där på provtagningen och personalen säger ”eh, asså de har ju kommit in lite fler tester digitalt”. Jag var så hype så ja ba äsch kör på!

Jag ångrade det djupt haha! Det var den längsta listan jag sett som skrevs ut haha. Men de var bara att blunda och andas så var det över.

Hälsoenkät

Efter det var det dags att fylla i hälsoenkät. Lite blandade frågor om hur man mår både psykiskt och fysiskt. Om jag minns rätt så tror jag faktiskt att jag fyllt i en sån här tidigare. Och så står det till exempel ”hur upplever du att ditt mående förändrats sen 6 månader sedan”. Så de kan ju va en sån uppdatering. Nu vet jag inte om detta stämmer men kan ju va så också att man får fylla i efter op och jämföra om de har förbättrats. Vi får se. Jag vet inte.

Beställt ”mat” till flytperiod

Ja tanken var ju att operation skulle ske i december eller januari så jag hade ju tänkt att jag hade en hel månad på mig att smaka på olika shakes. Ändrade planer betyder ändrad tidsplan! Nu blev det en snabb beställning med sånt som ”lät gott”.  Så vi får se om jag spyr eller fixar dom haha! Det ena paketet har kommit. Det beställde jag från apoteket. Nu väntar jag på den andra leveransen från Nutrilett. Spännande!

Dock räknade jag lite snabbt på Modifasts paket. Dom är ju ganska höga i kalorimängd. Så där blir det endast tre ”måltider” på en dag. Är det normalt haha!? En påse va ca 240 kcal. Medan Allevo hade ca 150 kcal. Så nu ångrar jag att jag inte köpte Allevo. Men jag kommer nog få beställa ett till lass pga jag inte tror dessa kommer räcka. Så hinner jag smaka lite tills nästa beställning.

Sjukhus som ställer in operationer?

Jag håller på att bli tokig just nu! Just nu läser jag allt om Covid-19 och hur det sprids just nu. Det kanske inte är så bra för jag upplever att jag blir stressad. Men jag ser att sjukhus börjar hamna i krisläge igen. I en artikel stod de om att Uppsala skickar patienter till andra sjukhus. Jag hoppas de inte händer alldeles för mycket fram tills 16/11 så jag äntligen kan få opereras nu när jag är så nära. Det vore så jobbigt att snubbla på mållinjen. Nu håller vi tummarna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.