Hej och förlåt!

Update angående operationen

Jag har varit helt borta från i princip både blogg och instagram. Ni ska få en förklaring! Mycket har hänt sen jag uppdaterade er sist. Men vi börjar med det tråkigaste. Ja, operationen blev inställd… 12/11 blev jag uppringd av operationsbokaren som sa att de nu ställer in alla operationer pågrund av Covid. Och givetsvis förstår jag det beslutet. Men ännu en gång snubblade jag på mållinjen med tanke på att min operation skulle ske 16/11.

Jag tog det ändå förvånansvärt bra måste jag säga. På något vis var jag väl redan inställd på att det inte skulle bli så, så kanske därför det gick så bra att få det samtalet.  Efter samtalet bestämde jag mig att ta en liten paus från allt som har med denna resa att göra. Tanken var att det skulle vara över helgen bara men efter helgen blev det jobbigare måste jag erkänna. Efter det kändes allt bara piss och jag har inte alls haft lust att prata operation.

Problem med mat efter flyt

För min del så gick ju flytperioden över förväntan! Jag hade ju faktiskt inga problem. Mitt värsta problem var väl när de goda smakerna tog slut och jag fick blanda en äcklig smak men annars mådde jag ju prima. Och jag var inte alls hungrig eller sugen på skit rent ut sagt. Jag blev van väldigt snabbt vid den lilla mängden kalorier jag fick i mig att jag vissa dagar fick tvinga i mig för att komma upp i tillräckligt mycket kalorier för dagen.

Både mentalt och fysiskt hade kroppen ställt in sig på operation men att istället få äta ”vanlig mat” blev svårare än någonsin. De första dagarna var det jobbigt med att få ner maten. Och inte nog med att det var jobbigt med magsmärtor i samband med måltider så fick jag en sån fruktansvärd halsbränna att jag bara ville gråta. Jag mådde sååå dåligt av det!! Så första veckan efter flyt åt jag omeprazol för att ens orka med den jobbiga situationen.

Kosten efter flyt

Just nu har jag inte vägt mig och vet inte hur mycket jag väger exakt. Jag känner en ångest för att ställa mig på vågen då jag vet att det kommer vara ett plus på vågen. Dock tror jag inte det är ett lika stort plus som innan men ändå.

Just nu känns de okej. Halsbrännan är borta och jag äter regelbundet. Dock äter jag inte lika mycket alls och har inte samma matlust som innan. Tidigare har jag alltid varit sugen på något när man sitter framför tvn på kvällen men det har inte kommit tillbaka. Friterat går inte så bra. Jag får ont i magen och halsbrännan sitter kvar i flera dagar efter friterad måltid.

Fokus just nu är att tänka på att göra bra val med kosten tills jag orkar börja med att gå ner i vikt igen…

Motivation efter inställd operation

Motivationen till allt har varit en jobbig bit i det hela och det är det fortfarande. Inte nog med att Covid är jobbigt som det är så ska jag ju orka hålla i och kämpa för viktnedgång samtidigt. Restriktionerna säger ju nej till gym och kosten tar jag det lugnt med. Men efter flera bakslag under denna resa så finns inte mycket motivation där just nu. Jag önska jag orkade kämpa på som vanligt men allt känns så tråkigt just nu. Jag vill bara att Covid ska vara över så vi kan gå tillbaka till den vanliga vardagen vilket jag saknar så mycket!!

Våren var jobbig nog när allt blev inställt på obestämd tid för att sen få upp hoppet igen under hösten. Nu vill jag inte ha fler sådana situationer. Jag hoppas på att nästa gång jag går på flyt faktiskt blir sista gången så jag faktiskt kan opereras!  Att jag väntat på operation sen augusti 2019 nu när vi närmar oss 2021 är inte alls roligt! Jag började glädjas över att vara sååå nära tvåsiffrigt på vågen när mattan drogs undan under mig.

Jag har undvikt frågor och samtal kring min gastric bypass. För jag blir ju också lite ledsen av att se andra som redan opererats. Värst av allt har nog varit att se andra städer som fortsätter operera och veta att just nu opereras någon annan. Dumma tankar jag vet, men tyvärr kommer dom till och från.

Mitt i allt har jag flyttat också

Och på ett sätt har väl det varit tur! Jag har fokuserat på att inreda och fixa i lägenheten så det har ju behövts under denna tid för att tänka på operationen har inte varit ett alternativ. Min första vecka i min lägenhet och jag börjar bli färdig med det mesta. Är det nu jag ska orka ta upp viktminskningen igen?

 

Kommentarer

Jag har tänkt mycket på dig och hoppades att det skulle bli operation.
Ledsen, för din skull, förstår din frustration.
Har du funderat på att betala privat?
Då kan du lita på att det blir operation

Åh vad detta gör mig ledsen. Jag förstår verkligen besvikelsen.. som jag känner för dig! Skickar många styrkekramar
Louise

Hej,
Min operation i Norrköping blev med inställd. Skulle opereats typ en vecka efter dig.
Förstår helt vad du menar. Min operation Skulle ju varit i våras om det inte var för covid.
Känner med dig, men vi kan bara fortsätta kämpa. Jag hoppas verkligen att operationerna drar igång igen snart, även om det inte känns så lovande just nu.
Kämpa på/ Karin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.