Torsdag 12/3

Äntligen var dagen kommen! Och ni vet ju hur länge jag har väntat på att få gå på gruppinformationen! Jag har varit lite dålig på att uppdatera men ni har ju säkert redan läst mitt senaste inlägg om att jag inte mått så bra. Så jag har fokuserat på att ta mandom mig själv. Jag pratade även med min chef och det är helt fantastisk hur förstående hon är trots att det är mycket på jobbet. Så jag fick lite ledigt torsdag och fredag.

Frisörbesök

Det är skit svårt att få till en tid för frisörbesök med tanke på mitt jobb. Så jag passade på att boka en tid hos frissan innan jag åkte in till Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Vi jobbar lite på att få till en bra blond färg till min bästa väns bröllop och nu känns det som att vi är på god väg! Frisörbesök är verkligen en lyxgrej jag unnar mig! Jag älskar att sitta där och bara njuta.

Brudtärneklänningen!

Jag fick lite tid över innan sjukhusbesöket så jag åkte och hämtade klänningarna inför bröllopet. Den är så himla fin och jag längtar verkligen till bröllopet!! Blev dock såååå himla stressad över att kvinnan i butiken sagt att jag måste gå ner ca 20 kg till bröllopet.

Jag kunde inte släppa den kommentaren på hela vägen hem. 20 kg på 8 veckor!?!? Men ack så fel hon hade! Hon fick det att låta som om jag aldrig skulle kunna ha klänningen men det är ”bara” en bit av dragkedjan som ska upp. Annars satt den jättefint! Så nu hänger den där i sovrummet och påminner mig om en fantastisk dag som snart kommer!

 

Gruppinformationen inför gastric bypass!

Det är väldigt delade åsikter om gruppinformationen. Vissa tycker nog att det är onödigt eftersom man idag kan hitta allt på internet. Jag själv tyckte det var bra och såg det lite som en start inför resan. Nu känns det som att det är igång på riktigt!

På informationen var det en läkare och en dietist som informerade oss om många olika saker.

Vi fick information om:

  • Hur en gastric bypass görs
  • Hur en sleeve görs
  • Krav på tex att vara tobaksfri och inte dricka alkohol
  • Fördelar och risker med operationen
  • Hur man ska tänka kring mat innan operationen
  • Flytperiod och varför man går på flyt
  • Kost efter operation
  • Resan efter operation och återbesök man gör
  • Vitaminer efter operation

Jaa det är väl säkert en hel del jag glömt att nämna här. Men det var ett bra tillfälle och jag tyckte det var ett bra att höra information från sjukhuset som utför operationen. För jag har ju tidigare berättat för er om att det verkar vara olika från sjukhus till sjukhus. Efter besöket har vi fått fylla i ett häfte som skickades till sjukhuset efter gruppinformationen.

Lustiga inställningar inför operation?!

Det jag dock beundrades över var vissa frågor som ställdes vid tillfället. Herregud! Här trodde jag att jag hade lustiga frågor men nja jag tar tillbaka det efter vad jag fick höra!

Tex, varför är ”magsäcken” endast 4×4 cm, varför lämnar man inte lite fler cm så man kan äta lite mer? Om jag tränar jätte mycket och äter nästan ingenting, vad behöver jag göra då inför operationen eftersom jag inte går ner? Alltså ursäkta mig, men vi hade inte suttit där för operation om det var så?

 

Det var bara att skaka av sig och tänka på mitt istället. Nu börjar en resa inför utredningsdagen. Jag hoppas verkligen det kommer snart! Men lite oklar, läkaren sa att de kan bli innan sommaren och dietisten sa räkna med att det blir operation efter sommaren. Så vi får se. Det känns också som om allt kring Coronaviruset kanske kan stoppa operationer och att sjukhuset går in på krisläge. Jag försöker att tänka att de blir när det blir men att det KOMMER bli av.

Dietistens information

Jag måste erkänna att det var en lättnad att höra dietistens information! Vi ska inte råbanta utan ändra lite i taget. Att börja med goda rutiner. Äta bra, regelbundet och röra på oss. Förstår ni hur skönt det är när man bantat hela sitt liv?! Så jag ska börja med lite i taget. Träna lite varje dag och fokusera på vardagsmotion. Jag ska även försöka sätta larm för att äta 6 gånger om dagen. Lycka till Medina haha! Men det ska vara bra att få in den rutinen redan innan operationen eftersom det är så det kommer se ut efter operationen.

Kommentarer

Oj vad fort det gick för er? Vilket landsting tillhör du? Jag var på information 29/11-19 och skulle få kallelse till dietist efter minst sex månader…. hela proceduren kommer antagligen att ta över ett år. Tillhör Värmlands landsting. Så konstigt att det är så olika väntetider, när det gäller landstinget.

0

Hej!
Jag kommer opereras i Norrköping på Vrinnevisjukhuset. Det är nog lite olika beroende på vart man är i landet. Vrinnevi har en garanti på att få utredningsdagen bokad inom 2 månader. Dock har det inte gått så fort för min del. Jag sökte vård i augusti och min remiss skickades inte förens 21 oktober. Så enligt mig själv har det inte gått så jätte fort men jag tror de lär ta längre tid nu när läget är som de är med viruset :/.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg