Medina
3 27 augusti 2020

DUMMA EDS!

Hej på er!

Hoppas ni mår bättre än vad jag gör! Min skada i fot och ben har verkligen dykt rakt ner! Jag har inte haft orken att sätta mig och skriva om vad som hänt så jag ber om ursäkt att jag inte varit så aktiv här. Men nu ska ni få en update om vad som pågår.

Natten till torsdagen 20/8

Jag hade ett besök inbokat på torsdagen för att träffa sjukgymnast för jag började märka att foten inte mådde så bra redan i juni/juli. Men natten till torsdagen blev hemsk!! Jag vaknade till vid 02.00 av att det gjorde så fruuuuktansvärt ont i foten. Först förstod jag inte riktigt vad som pågick men det kändes som att någon borrade rakt igenom fotleden. Men jag vred och vände på mig ganska länge innan jag försökte släpa mig själv till både kryckor och medicin.

Jag trodde medicinen skulle hjälpa så jag la mig ner igen. Men tyvärr hände ingenting. Smärtan var obeskrivlig men inte helt okänd ändå. Efter ett par timmar flyttade jag mig till soffan för att försöka titta på något för att kunna distrahera mig själv lite. Och jaa de funkade för kring 06:00 så lyckades jag slumra till lite.

Detta gjorde så att jag valde att stanna hemma från jobbet. Både sömnbristen och smärtan vann över min envishet och jag visste mycket väl att jag inte skulle fixa att koncentrera mig på jobbet när jag mådde som jag gjorde.

Besök hos sjukgymnasten

Okej, jag har varit med om mycket värre men detta besök gjorde mig så irriterad. Det var snarare jag som förklarade för honom än att han förklarade för mig. Killen hade inte så mycket kunskap om EDS och det enda han kunde erbjuda var övning. Ja, jo övningar i all ära men jag har en hel pärm med övningar och allt han erbjöd hade jag redan.

Så då hänvisade han mig att köpa nya skydd och kanske specialanpassade för just min fot. Då sa jag att enligt både min VC och Smärt och rehab så har de sagt att jag har rätt att få de genom vården på ”remissen”. Han litade inte på mig så han gick iväg och kollade upp det med en kollega. Rätt hade jag också. Så nu skickades jag istället vidare och väntar på en ny tid IGEN. Med andra ordet gjorde inte detta någon nytta alls! Dock erbjöd han mig en TENS så jag ska behandla foten men det för så himla ont och känns så obehagligt! Jag ska ge det en chans men jag vet inte om jag är ok med smärtan från det också.

Fredag 21/8

Jag var så inställd på att gå tillbaka till jobbet i måndags men det får jag vänta med! Jag vet inte vad som händer i min kropp just nu och ibland får jag svårt att kontrollera det som händer. Även om jag vet hur jag ska röra mig och vad jag kan och inte kan göra så händer saker som inte går att förklara.

Jag har försökt fundera på vad det kan ha varit och de enda jag kom fram till var att de blev en felbelastning i knät pga foten och det sa bara PANG.

Så jag fick släpa ut mig själv från badrummet för att hämta kryckorna, igen. Och dom var med under helgen. Fram mot söndagen försökte jag lämna ifrån mig kryckorna och gå på egen hand. Det funkar men aj vad ont det gör!

Sjukskriven v. 35

Eftersom sjukgymnasten inte hjälpte mig särskilt mycket så fanns ingen tillit där. Jag valde istället att vända mig till min vårdcentral. Jag har äntligen hittat en plats som faktiskt hjälper mig OCH som har kunskap om EDS. I samråd med personal där så beslutades det om att jag ska vara hemma denna vecka. Vila och försöka gå lite i taget för att sen orka gå tillbaka till jobbet. Istället för att gå tillbaka till jobbet och göra det ännu värre.

Om detta inte hjälper och jag inte blir bättre så ska vi diskutera om morfinspruta kan vara nödvändigt nu. Jag har ingen erfarenhet av morfinspruta men jag tycker det känns jobbigt att ta det beslutet. Jag är ”bara” 26 år gammal och det känns jätte hemskt att förlita sig på morfinspruta redan nu…

Vi får se vad som händer framöver. Förhoppningsvis kan jag få operation snart så jag kan bli av med all överbelastning. Det skulle underlätta väldigt mycket!

5+

Kommentarer

Jobbigt med foten, hoppas det blir bättre snart! <3 har du hört något om din gbp-operation än? Nu börjar de privata klinikerna öppna upp för operation och då det inte är lika stort tryck med Corona nu tänker jag att landstingen gör likadant. Har fått en remiss skickad till kirurg för operation, 12 veckors väntetid och nu har det gått 8 snart. Hoppas jag får en tid snart och sen får vi se vad som händer 🙂 kram!

0

Hej!!
Jaaa, jag har äntligen fått tid för att träffa kirurg och dietist. Jag är så lycklig! Hoppas på en operationstid snart!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.