Hej på er!

Vi har längtat och längtat och längtat. Vi har räknat ner veckor, dagar och timmar. Och nu är han äntligen här! Känslan gåt inte ens att beskriva. Ett tag kändes det som att han aldrig skulle komma. Vi fick vänta längre än vanligt eftersom han skulle kastreras. Jag försöker fortfarande landa i att han är här nu! Ni som följer mig på Instagram har fått hänga med lite på hur det funkade när vi hämtade honom.

Dagen vi hämtade Buddy

Förra helgen fick vi uppdateringar via länk på vart transporten befann sig och hur långt det är kvar. Jag var väldigt stressad dessa dagar. Inte pga meddelandena för de gjorde mig lite lugnare. Men jag var väldigt stressad över hur Buddy mår och hur han reagerar på resan. Han har ju varit med om en del även om de inte var lika ”illa” som andra hundar har. Men först blev han bortlämnad, sen kom kastreringen, sen fick han sitta i en transport i nästan två dagar för att sen komma hem till oss och hamna i en ny familj. Jag var orolig för honom på det viset.

Buddys transport anlände i Norrköping

När vi såg transporten rulla in på parkeringen så snurrade en miljon olika tankar. Två dagar innan han anlände pratade vi med kontaktpersonen från Hundarutanhem och hon sa först får de oroliga hundarna gå av först och sen går de andra hundarna av. När den första hunden kom ut så blev jag jätte orolig. Det var en liten valp som var jätte orolig och försökte slita sig loss från kopplet. Men det gick bra och ett syson till denna hund kom ut efter hen. Buddy kom ut sist från transporten då han varit lugnast och det kändes tryggt att veta. Tårarna bara rann ner från kinderna för jag är ju en känslig människa och har svårt att kontrollera det hehe…  Åh nu blir jag tåröd bara jag tänker på den dagen!

Men ut genom dörren kom en jätte go liten gosse som gick raka vägen in i min famn och rullade över för att bli kliad på magen. Ja, redan då kändes det rätt! Första dagen var mycket händelserikt för Buddy och han sov mycket. Han varken kissade eller bajsade och vi blev lite orolig. Och så är de för dessa hundar när de inte känner sig trygga ännu. Men efter några timmar hittade jag en liten gul fläck och det var en lättnad! Oftast blir hemmet den trygga zonen för dessa hundar och därav sker de inomhus. Han har inte gjort något mer inne efter det.

Buddys första vecka hos oss

Vi har haft en tuff vecka trots att jag tror att andra adopterar haft det tuffare. Då har kämpat med att få honom att kissa och bajsa ute och det har vi lyckats med. Samma tråkiga promenad varje dag men så länge vi vet att det är hans trygga plats så är de lugnt för oss.

Den mentala utvecklingen är något vi pratat om mycket här hemma. Även om Buddy är 1 år så är han som om han vore 10 veckor. Han gör allt små valpar gör och det är okej. Vi misstänker att han inte fått vara valp hos den tidigare ägaren då han är nyfiken på allt och inte är tränad inom något. Just denna vecka har vi tagit det lugnt och bara tränat på sitt för att se hur snabbt de går för honom att lära sig det. Och det gick fort! Så jag tror nog inte problemet ligger i att han varit svårlärd utan att han inte fått den hjälpen han behövt för att lära sig.

Annars är han den lilla söta ängeln som gärna myser och utforskar allt. OCH snor skor! Haha men vi tränar på det också så snart hoppas vi på att få behålla dom för oss själva på heltid.

Och just det! I informationen om Buddy så fick vi veta att han älskar att åka bil. Just nu tror jag att det blivit lite fel med relationen till bilturerna. Han blir väldigt orolig och skakar och både han och min sambo sa att vu upplever att han verkar tro att vi kommer lämna bort honom. Så fort vi går ut och går den vanliga promenaden så blir han lugn. Förmodligen för att han vet att den vägen leder hem.

Mycket träning väntar oss men vi ser fram emot ett liv med denna fyrbenta kärlek!

2+

Kommentarer

Men så fantastiskt av er att ta emot honom ❤️ Tack för att du delar med dig! Lycka till och ha en härlig sommar ❤️

0

Finaste lilla Buddy ❤ Vilken tur han hade som fic komma till just er! Å tur för er att ni fick just Buddy. Så roligt att få följa hans framsteg tillsammans med er. Kram Sophia

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.