Alltså, plötsligt händer det! Här har jag gått och känt att det aldrig lär bli en överviktsoperation och poff så hittar man ett brev i brevlådan med en tid till att träffa kirurgen och dietisten. Jag trodde först det var en kallelse till ortopeden då mitt skydd inte passade till knät så jag ska få en ny tid. Men icke! Det var något ännu bättre! Jag satt ner vid mitt skrivbord och bara grät. Hur larvigt det än är så gjorde jag det. Så stort är detta för mig!

Nu är det ju några veckor kvar till besöket så jag hoppas verkligen inte Coronan tar en snabb vändning igen så detta besök blir inställt igen. Det känns som att mycket kan hända nu när allt drar igång igen. Skolstart och allt. Jag har ju åkt på en rejäl förkylning nu när alla barnen är tillbaka från sommarlovet så inte helt omöjligt känns det som.

Vad händer under besöket?

Men nu ska vi tänka positivt! Det är många som varit förvirrade kring ”min operation”. Vissa verkade tro att jag redan var opererad medan andra trodde att tiden jag fått bokad operation den 8 oktober, hehe. Nej på båda! Och ni ska veta att jag önskar att det var så! Jag hamnade ju i coronasmeten och fick aldrig operation i våras. Så det som händer den 8 oktober är att de kommer väga mig. Sen får man träffa kirurgen och dietisten. Jag vet att man kan träffa andra professioner också men det verkar att det är lite olika med det.

Med kirurgen går man igenom medicinska delen och förberedelse inför operation. Vad man ska tänka på och hur man ska göra med medicin man har. Vissa mediciner kan behövas plockas bort inför operation men det beror ju självklart på vad de är för medicin. Sen får man träffa dietist och diskutera matvanor samt att man får en ”målvikt” som man ska nå till operationsdagen.

Jag vet inte hur de är i andra städer med detta besök. Vissa verkar inte ha detta besök alls. Har hört talas om patienter som får operationsdag redan på gruppinfo. Men så här var det iallafall när min sambo opererades. Dock fick jag följa med som anhörig på denna dag men han får inte följa med mig pågrund av viruset. Helt förståeligt men hade gärna viljat ha med honom.

Efter besöket brukar de ringa tillbaka för att meddela operationsdag. Jag håller tummarna för att det är blir en operation innan jul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.