Vad roligt att så många redan hittat hit! Jag hoppas ni vill följa med på denna resa. Det kommer bli roligt att dokumentera hur de går med allt. Både före, under och efter min överviktsoperation.
Var börjar jag berätta om hur allt började? Min resa har varit lång och jag har en ännu längre och svårare resa framför mig.
Jag började banta väldigt tidigt. Ni vet.. tjejen som blev kallad tjock bara för man inte vägde lika lite som alla andra. 60 kg på precis samma längd som nu…ja tydligen var det tjockt men idag ser jag det som ett drömmål. Ganska snabbt började dieterna. Om jag gick ner i vikt? Svar nej. Tvärtom. Jag ökade för varje år som gick. Svält, nutrilett, LCHF, vegankost, periodisk fasta, kaloringräkning, Viktväktarna, kostscheman, soppdieeter… yeah you name it.
Så mycket tid pengar och känslor jag spillt och nu sitter jag här i väntan på en GBP.
Träning däremot har aldrig varit ett problem för mig! Jag har alltid älskat att träna. Fotboll och crossfit ligger mig varm om hjärtat. Sen älskar jag vardagsmotion som att cykla och promenera. Trots kärleken till träningen så sitter jag i denna sits. Visst kan man träna trots att man är överviktig men det blir inte lika lätt. Jag har mer än så i bagaget. EDS, whiplashskada och diskbråck. Allt blir bara värre med onödiga kilon på köpet.
Jag har tidigar sökt vård för min vikt men gruppsamtal, onödiga medicineringar, kostscheman och till slut rann det ut i sanden. Det var den hjälpen från vården… Detta var 2015-2016 då jag försökte få hjälp från vården.
Efter detta fortsatte bantandet i samma bana som vanligt. När kroppen började må sämre så insåg jag att jag behövde stå på mig med vilken typ av hjälp jag ville få från vården. Annars skulle jag bara skickas vidare på samtal osv som jag redan gått igenom… Tro mig, en sköterska försökte med det. Eftersom min första kontakt med vården var hemsk så var jag glad över att ha min sambos stöd som hjälpte mig att stå på mig. Annars hade jag inte klarat detta utan att bli överkörd av vissa i vården.
Det finns så mycket jag vill skriva om men som jag valt att dela upp för ni kommer inte orka läsa allt på en gång hehe. Men de här är min ”bantningsresa” hittills.
3+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.