Är det bara på utsidan som förändras efter en operation?
För min del är det så mycket mer som förändrats!

Har sett fler som gjort en operation som säger likadant, bland annat fina Ursula som bloggade här tidigare.

När jag bestämde mig för nästa exakt 2,5 år sedan för att genomgå en Gastric Sleeve så var det för att jag var less på att vara tjock och att alltid få kämpa som en galning för att gå ner i vikt. Utan att lyckas dessutom. Jag ville inte att mitt liv, mina 24 timmar om dygnet skulle handla bara om vikten.

Förhoppningen var ju att operationen skulle ge mig den förändring kroppsligt som jag behövde både för mitt fysiska och psykiska mående. Men då tänkte jag ju framför allt på det relaterat till vikt. Inte tänkte jag att de kunde ge ringar på vattnet.

Men ringar på vattnet fick jag verkligen! Nu kan ju en del vara för att jag blivit äldre och klokare också 😉 Men jag tror mycket handlar om att jag äntligen trivs bättre med min kropp och det har gjort att jag blivit mer självsäker vad gäller mycket. Och det är fantastiskt!

Jag har med hjälp av operationen blivit Maria 2.0 men satsar på 3.0. För även om resan hittills gett mig massor på många sätt så finns det alltid saker att jobba på. Då tänker jag framför allt på psyket och på att göra kroppen starkare och ännu mer hälsosam.

Det är mycket att förändra i huvudet, för även om viktminskningen gick relativt fort så var huvudet verkligen inte med på samma tåg. Det är djupa ”stigar” i hjärnan som måste fyllas igen och lämnas till förmån för nya. En del har kommit gratis men mycket sitter djupt efter många många års kroppshat och bantande.

Kom ihåg, du är inte ensam! Jag tror att dom flesta av oss opererade behöver jobba mer med huvudet lika som vi gör med att skapa hälsosamma vanor med maten, vitaminer, rörelse och träning.

Vi behöver ta en dag i taget, sänka kraven på oss själva, se framgångarna, jobba på att bryta gamla invanda mönster som inte stämmer längre och jobba med våra tankar. Tankarna som bara är tankar, inte sanningen.

Det kommer vara en bergochdalbana, det går upp men det går definitivt ner också. Ena dagen kan jag känna mig ”on top of the world” – att jag är snyggast, bäst och vackrast 😅 för att dagen efter känna mig skit, fulast, tjockast och så jäkla dålig 😥 Men dalarna är inte lika djupa längre och jag är snällare mot mig själv och kommer därför upp snabbare från dem numera.

Men vad vill jag då få fram av mitt babbel… Jo, att jag är otroligt glad för vad operationen gett mig på fler sätt än jag kunde trott. Jag är på en ny resa, en resa där jag ska sätta mig själv i fokus, ge mig själv bra förutsättningar för att må så bra jag kan. Utan orimliga krav/mål och självhat.

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.