För mig pågår det ständigt en jakt på bra mellanmål som mättar som mest. Och jag vill ju helst inte bara ha ett som jag äter varje dag 3 gånger om dagen… För det blir iallafall 3 mellanmål varje dag. Kanske ett extra om tidigare mellis inte mättat tillräckligt eller om vi ska träna/har tränat. Det blir att jag är hyfsat enformig om jag hittar något bra men det är ju alltid trevligt med variation.

Jag har några favoriter som jag ständigt återkommer till:

  • Kesobröd
  • Proteinpannkakor (favoriten är Kanel- och kardemumma pannkakor från Tyngre)
    Jag följer anvisningarna på förpackningen och steker dem som Amerikanska pannkakor, små och fluffiga. Och jag äter dem bara så, ingenting till. Det blir som att äta     bullar. Som sagt, det gäller att vara smart och lura hjärnan 😉
  • Choklad proteinpudding (Från Tyngre)
  • Proteinbar (BariBar och några favoriter från Barebells) Och jag har självklart ett lager med bars på jobbet så det finns att tillgå om hungern sätter in.

 

 

Ibland är jag lite extra sugen på något gott, då har jag några andra favoriter jag gärna gör:

  • Majskakor med osötat jordnötssmör, banan och havssalt.
  • Eller varianten lyxigare  majskakor med jordnötssmör, ev. lite mosad banan, några jordnötter, smält choklad utan tillsatt socker och toppar dem med lite havssalt.
    In i frysen en stund och det blir som en snickersglass.
  • Och ibland så köper jag en lite ”lyxigare” kvarg (lite mer socker i den än vad jag vill äta till vardags) till helgen och toppar med bär eller nötter och lite riven kokos.

 

Och till det sista tipset, har just nu tre ”bubblare” som jag testar:

  • Äggmacka
  • Grekisk yoghurt Vanilj 0% fett,  stekta äpplen med kanel och lite sötströ och toppar med havregryn, riven kokos och sötmandel som jag stekte lite i en torr stekpanna. Blir som äppelpaj.
  • Och overnight oats med banan och turkisk yoghurt.

 

Jag brukar förbereda mellanmålet kvällen innan som jag ska ta med till jobbet så jag har allt klart och bara packa ner på morgonen. Har denna lilla minikylväska med två små kylklampar som är perfekt att ta med det i. Både till jobbet och om vi ska iväg någonstans.

Målet är att mellanmålen ska vara proteinrika och mätta bra, de ska vara goda, enkla att fixa och ta med sig.
Och som sagt, omväxling förnöjer. Kanske har du nu fått lite ny inspiration till att testa något nytt.

Ha en fortsatt bra vecka! 😘

 

Kommentarer

Jag använder detta:
1 dl havregryn
1 ägg
100 g Keso
Lite salt (valfritt)
Kardemumma (valfritt) jag älskar det, så det blir en del 😋

Rör ihop, klicka ut på ett bakplåtspapper i önskat antal, beroende på vilken storlek du vill ha på mackorna.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader tills de fått fin gyllembrun färg. Efter tycke och smak. Brukar bli runt 15-20 min.

Hoppas det smakar om du testar 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

Vanor
Maria
0 26 september 2022

Vanor

Hej Veckorna rullar på, vi lämnar snart september bakom oss och jag vet inte riktigt vart tiden tog vägen. Eller jo...

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.