Har sagt det förut – planera och förbered!
Ge dig själv de bästa förutsättningarna att lyckas och för att göra bra val varje dag.
Och det behöver inte vara krångligt!

Jag är bra på att förbereda mat och mellis inför veckan. Det är absolut inte värsta gourmématen men jag har alltid matlåda och två-tre mellanmål med mig till jobbet. Och det känns som att jag alltid har sjuttioelva lådor med mig i väskan. Förbereder även min 1 liters flaska från Baricol med lite Zeroh saft så jag bara kan ta med den och fylla upp på jobbet.

När det gäller träningen så har jag inte planerat in det lika specifikt som jag har planerat maten men nu provar jag att faktiskt planera in vilka dagar jag ska träna och hoppas det ska ge mig motivation att få till passen jag vill. Men skulle det bli en annan dag eller ett pass mindre så får det vara så. Ska vara snäll mot mig själv och vara glad för det jag gör. Ibland behöver man bara ligga på soffan och mysa 🙂

Men här kommer lite bilder från mitt matrace i söndags. Söndagar är min förbereda-inför-veckan-dag
Jag städar, jag tvättar och jag gör lite matlådor m.m. Jag brukade städa på torsdagar eller fredagar tidigare men har kommit underfund med att för mig funkar det väldigt bra att köra ett fixrace på söndagar. Det blir fint inför veckan och det känns skönt att ha förberett lite mat att ta med till jobbet men gärna så att det finns matlådor till vissa kvällar också. Skönt att slippa fundera och att bara ha något att ta fram och värma på.

Just nu hittar jag matinspiration ifrån Instagram. Det ska vara enkelt, gärna gå snabbt att laga och gärna med enkla och få råvaror/ingredienser.

Denna gången blev det väldigt lika färg på allt 😂
Det här är delar av veckans mat och mellisar. Har köpt ett nytt knäckebröd som jag provar, yoghurtkvarg blir det också, proteinbars, en majskaka med jordnötssmör och banan kommer det också att slinka ner. Kan bli gröt till middag någon dag men jag mumsar nog mest på ugnspannkakan då en plåt räcker länge till lilla magen 😆

Mellis – Ostkaka med recept från Instagram och @mittlivsomtina (jag la dock till saffran i min ostkaka)

Lunch/Middag – Ugnspannkaka med recept från Instagram och @mackanskost

Mellis/Extra – Saffransbollar med recept från Dietist Therese Goding, Instagram @dietistgoding

Det var en del av min matvecka och idag är det torsdag så nu är det bara att börja planera för nästa vecka. Vi storhandlar på lördagar och då är det bra om planen klar.

Ha en fortsatt bra vecka! 😘

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.