– Måndag, idag ska jag börja mitt nya liv. Om jag börjar nu så hinner jag gå ner några kilon fram till jul.
– Jag ska äta skitbra, jag ska inte äta något jag egentligen tycker är gott, jag ska promenera och jag ska träna 6 gånger denna veckan. Kanske 7 gånger…
– Herregud, jag har inte tränat på flera veckor och jag äter verkligen inte bra. Nu måste jag skärpa mig!!

STOPP!!!
NEJ!!!
Det är precis så här vi inte ska göra!

Jag kan sätta min högra hand (jag är högerhänt) på att vi är otroligt många som tänkt så här genom åren och faktiskt också fortsätter att tänka så här efter våra operationer. Vi fortsätter stirra oss blinda på siffror som siffrorna på vågen, kalorier, gram, antal träningspass och på det vi inte gör och borde göra.
Varför fortsätter vi att plåga oss själva?
Är det bara antal kalorier det finns i varenda livsmedel eller antal träningspass du inte tränade och kilona du inte gick ner du vill komma ihåg när du sitter i gungstolen på ålderdomshemmet??

Vi måste vara snällare mot oss själva!!

Jag har nämligen själv varit ganska hård på mig själv de senaste veckorna. Varit besviken på mig själv för att jag inte kommer igång med träningen igen och för att jag äter för ”dåligt”.  Försöker vara snäll mot mig själv men dessa tankar kommer hela tiden tillbaka och ger mig skuldkänslor. Jag känner mig dålig, att jag håller på att sabba allt? Funderar otroligt mycket men det är ju inte det jag borde göra… Jag borde bara göra, inte fundera.
För om jag mår dåligt över att jag inte tränar, ja den enda som kan göra något åt det är ju jag. Och jag behöver inte köra igång med värsta satsningen och köra 6 gånger i veckan + promenader. Och jag kan välja att inte äta ”dåligt” varje måltid.

Så nu har jag har skapat ett nytt träningsprogram för att ge mig ny energi, ett program där jag inte behöver träna så många gånger i veckan för att köra igenom hela kroppen.
Tänker ta en vecka i taget och vara snäll mot mig själv. Jag ÄR bra även om jag skulle missa ett pass eller alla.
Tänker att jag också tar en måltid i taget och återigen ger mig själv bra förutsättningar för att äta bra och ta med mig mat/mellis till jobbet. Fyller på kyl/frys/skafferi med bra grejer. Jag lovar det kommer att åka ner saker som är bättre för själen än kroppen. But so be it!

Tog lite bilder i gymmet idag och på två av dem ser jag glad ut men så ställer jag mig och tar en bild från sidan och genast är blicken kritisk… utan att jag själv tänkte på det. Det sitter så invant.

Men nu vänder vi detta, vi skippar panikgrejerna och gör det vi faktiskt mår bra och som ger oss positiv energi. Och så tycke jag att vi alla ska titta på oss själva i spegeln varje dag och ge oss ett leende.

Och så ska du säga till dig själv  ”Du är f-cking awesome ”ditt namn”!

Nu tar vi oss an den här veckan och gör den fantastisk! 😘

 

 

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.