Hej på Er!

I helgen tog jag beslutet om att sommaren är över. Tittade på vädret och såg att nu blir det mycket svalare så alla sommarkläder la jag undan.
Jag kör säsongsgarderob, plockar bort höst/vintergrejerna på våren/sommaren och vise versa. Det är skönt att få mer luft i garderoben och faktiskt se det som
det är säsong för. Det andra lägger jag i plastbackar ute i vår lilla lada.

Tror inte jag nämnt det här i bloggen men jag är ju typ beroende av att rensa, organisera och effektivisera 😂
Min man brukar säga att jag borde söka hjälp men jag älskar det så jag kommer att fortsätta😁
Det har blivit så mycket bättre i våra skåp, lådor, i kylskåpet, garderoben, i ladan… ja överallt på senare år.
Har så länge jag kan minnas varit pedant och vill ha ordning och reda runtomkring mig men det har som sagt de senaste åren blivit ännu mer.
Finns ju så mycket roliga grejer att organisera med nu.

 

Åter i vardagen igen med rutiner och bra mat. Jobbar vidare med att försöka testa nya recept, både med mat och mellis. Hittills har jag inte hittat något jag direkt fastnat för men jag kämpar på. Försöker få in 10 000 steg om dagen och vi har i två veckor nu smugit igång med styrketräningen. Istället för att ösa på direkt efter ett ganska långt uppehåll så har vi bara kört halva programmen och det har varit riktigt skönt för det har blivit lite träningsvärk 😆

Men nu är vi tillbaka till det normala så nu blir det några styrkepass i veckan. Vi delar upp kroppen i 4 pass. Och sen kommer vi att lägga till ett flås/crossfit-inspirerat pass också. I söndags körde vi första.  Maken som är ansvarig för träningen satte ihop ett roligt pass, först var jag ganska skeptisk men det var faktiskt roligt.

Idén hittade han på nätet och det innefattade en kortlek och så för varje sort (ruter, klöver, spader och hjärter) så bestämde han en övning + att jokrarna räknades med.
Det går alltså att variera övningarna till vad man vill och träningsnivå.
Och egentligen så skulle man ha kört hela kortleken själv men tack gode gud så körde vi halv var. Så vi drog vartannat kort. Och körde då det som var bestämt.
Ex. Hjärter betydde armhävningar och om jag drog hjärter 10 så betydde det 10 armhävningar.

Det blev vääldigt mycket armhävningar och självklart så åkte jag på 2 av 3 jokrar så det blev 15×2 burpees 😂
Men som sagt ett kul upplägg och kul att kunna variera och anpassa efter formen.

Det känns skönt att vara tillbaka i träningen, kan inte säga att jag är sugen varje gång men tackar mig själv varje gång efteråt. Man ångrar ju inte ett träningspass och man ska komma ihåg att ibland är man inte på topp och man orkar inte lika. Men det är bättre att göra något än inget. Ett steg i taget.

Jag har svårt att komma upp i mitt stegmål men jag vet vad jag borde göra för att göra det mycket enklare, med det är lättare sagt än gjort men det kommer 🙂

Ha en fin vecka och ta hand om dig! 😘

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.