När inbjudan till ett hälsodygn med Capio CFTK (kliniken där jag opererade mig) dök upp i mailboxen så tvekade jag inte länge innan jag anmälde mig.

I inbjudan stod det att vi skulle vara på Skepparholmen i Nacka i Stockholm. Och det skulle bli föreläsningar, träning, yoga, mat och tillgång till SPA och allt skulle vara  tillsammans med andra opererade och Capios dietister Therese och Jeanette och sjuksköterskan Karin. Hade det varit för något år sedan så hade jag inte vågat, jag menar jag skulle ju mest troligt inte känna någon av de andra. Men man växer inte om man inte vågar gå utanför för sin komfortzon. Och ett dygn med massor av trevligt vore ju synd att missa.

Och nu har dygnet varit och det var supertrevligt, god mat, rolig träning, bra föreläsningar och härligt hänga på SPA:t.
Men framför allt så var det roligt att träffa de andra och skapa nya kontakter och utbyta tips och erfarenheter 🙂

 

Så i fredags morse så tog jag tåget till Stockholm och denna gången gick det utan problem. För två veckor sen så var jag till Stockholm med en kompis och det slutade med att vi tog bilen istället då vårt tåg höll på att bli inställt pga. nått problem på spåret.  Men hur som helst jag tog mig ut till Skepparholmen, kom lite tidigt men satte mig i en fåtölj med en kopp kaffe och njöt av utsikten i väntan på de andra.

Dagen startade klockan 11 med samling, vi fick en goodiebag och vi körde en kort presentationsrunda. Sen blev det lunchbuffé och samtalen gick varma med utbyten av erfarenhet och tips på det ena och andra.

Några föreläsningar med Therese, Jeanette och Karin innan det var dags för eftermiddagsfika. Ute i det öppna stora rummet med stora fönster utåt vattnet serverades det smoothie, kaffe, fikabröd och nybakta varma scones med färskost och sylt. Gudars va gott det var!

Vi bytte om och samlades igen för att prata träning, hälsa, motivation och det positiva med rörelse och träning med Caroline från Happy Boost (www.happyboost.se)
Och självklart så avslutade vi med ett träningspass ala Carro ute på gräsmattan framför hotellet. Och det var ju galet varmt för att vara november så det var bara att tacka och ta emot. Vi körde 4 olika stationer med 3-4 övningar på varje och vi skulle köra 6 minuter på varje station. Så man gjorde flera varv med övningarna på varje station.
Det var riktigt roligt och för mig som haft svårt att komma igång med träningen ett tag så var det extra skönt att knäna höll och att jag känslan var att jag var stark och hade ork att köra på i bra tempo. Och som grädde på moset så avslutade vi det hela med att kör en Tabata med två övningar. Jäklar va duktiga alla var och det var som sagt väldigt roligt!

Kan säga att det var extra skönt att kila ner till SPA:t och utomhuspoolen efter den träningstimmen.
Det blev häng där en stund med en massa babbel och lite bubbel.

För att sen vid sju tiden samlas allihopa i baren och där vi fortsatte samtalen innan det var dags att sätta sig till bords för att avnjuta en trerätters middag. Så det blev några timmar med god mat och prat innan det var dags att ge upp för dagen. Många intryck från dagen gjorde det svårt att varva ner, och sömnen blev väl så där men det var det värt!

På morgonen samlades dem som ville i receptionen för en morgonpromenad. Solen sken och himlen var molnfri. En underbar start på dagen. Efter en dusch och ihop plock av det sista så tog jag väskan upp till huvudbyggnaden och intog frukostbuffén. Inte riktigt lika roligt med buffé som innan operationen men grejen att kunna välja från många olika saker och att allt står uppdukat är ju fortfarande väldigt trevligt.

Och som avslutning på dygnet tillsammans så guidade Jeanette oss genom en andningsövning som kan vara bra att ta till i vardagen och all dess stress. Det blev en kort paus så att jag och några till kunde smita iväg då vi skulle ta oss tillbaka till stan och vidare hemåt igen. De andra fortsatte med medicinsk yoga och en kort avslutning.

Jag hade planerat för att återigen ta buss, en till buss, tunnelbana och sen tåg hem men tack vare en annan deltagare så blev det faktiskt skärgårdsbåt in till stan. Underbart i det härliga vädret! Och vi fick då mer tid att prata ännu lite mera innan vi skiljdes åt 🙂

Köpte lite lunch och tog sen tåget hemåt igen. Väldigt trött men lycklig och glad över detta dygn!

Tack Capio CFTK och alla deltagare för ett mycket trevligt dygn!
Jag är påfylld med ny inspiration att fortsätta min hälsoresa ❤

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.