Hej

Veckorna rullar på, vi lämnar snart september bakom oss och jag vet inte riktigt vart tiden tog vägen. Eller jo det vet jag, det är mycket på jobbet som tar/tagit mycket tid, energi och som fyller huvudet med en massa tankar. Sen hjälper jag mamma och pappa som är på gång att sälja sitt hus. Tillbringade hela helgen där då jag ansvarar för att styla huset inför fotograferingen. Såå kul men också mycket jobb. Så just nu har jag saker som pågår som tar mycket energi, andra saker som tar energi men som också ger energi. För när något är roligt så gör det inget om man blir lite extra trött. Men det är när man börjar märka av att det som händer runt en sliter mer än man tror man måste stanna upp och prioritera vad som är viktigast. Skala av och lyssna till kroppen.

Och just nu jobbar jag vidare med att sätta hälsosamma rutiner och att göra små bra val. Det kommer att hjälpa mig att orka och bli piggare. Men jag har inga storartade planer eller träningssatsningar just nu. Försöker som sagt med att sätta nya vanor som ger mig energi och får mig att må bra bara.

Har börjat gå 30 minuter innan frukost på vardagarna. Det efter att i några veckor försökt få ihop totalt 70 000 steg/vecka utan att lyckas. Men nu provar jag detta igen, gjorde det förut men det var ett tag sen nu. Och det har gått mycket lättare att få ihop stegen när jag startat dagen med en promenad. Till och med att jag någon eftermiddag gått en extra promenad bara för att jag ville och kände för det.

Träningen ligger lite halvt vilande, känner liksom ingen lust och även om jag vet det kan göra mig piggare så prioriterar jag bort det. Men eftersom det går bra med stegen så tänker jag vara nöjd för nu.

Går efter mantrat ”Fail to prepare, prepare to fail” när det gäller maten. Det må vara jobbigt att planera, förbereda och fixa men ack så mycket enklare det är att äta bra om förberett. Att bara kunna öppna kylen och det finns saker klara att bara ta och äta när man är hungrig. Och att ta med sig matlådor till jobbet. Det är enkelt, smidigt, bra och billigt. Och ibland är jag sjukt lat och köper frysta pajer, delar den i två och gör en matig sallad till. Vips, två matlådor klara.

Sen har vi det där med vätskan, mitt mål är att iallafall dricka en flaska vatten om dagen. Min favorit flaska är 1 liters flaskan från Baricol. Fyller i Funlight/Zeroh och tar med flaskan till jobbet och fyller på med kallt vatten eller bubbel vatten. Sen får jag i mig annan vätska också. Kaffe är ett måste t ex.

Och vitaminerna så klart, dom lägger jag fram fram varje kväll till dagen efter. Dom ligger i fönstret vi har ovanför diskhon och där jag inte missar att se dem. Men jag är bara människa, så jag lyckas tydligen missa dem vissa dagar ändå. Men för det mesta så mumsar jag i mig tuggisarna från Baricol.

Vi behöver inte krångla till det, dom små stegen tar oss också framåt!

Och apropå Baricol, på lördag är det äntligen dags… Årets minimage ska koras på Ellery Beach House i Stockholm. Jag hoppas att jag får träffa några av er som läser min blogg. En eftermiddag med inspiration och härliga möten. Det ser jag fram emot!

Ha en underbar vecka och ta hand om dig! 😘

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.