När man gjort en Gastric Sleeve eller Gastric Bypass så rekommenderas man att äta 5-6 mål om dagen. Dock är vi alla olika och vissa känner inte någon speciell hunger alls medans andra är mer hungriga. Och vissa kan äta mer och vissa mindre. Här måste vi komma ihåg att inte jämför oss med varandra. Alla är vi olika och får olika resultat av operationen.

För mig var det ingen skillnad mot innan operationen att äta 5-6 mål. Jag har länge ätit så och blev ganska låg om jag väntade för länge med att äta.
Jag brukar ligga på mellan 2-3 timmar mellan måltiderna. Jag trodde nog dock att jag skulle vara mindre hungrig med minimagen men icke. Ibland känns det som att jag är bottenlös medans andra gånger kan jag äta ganska lite. Jag gissar att det har med hur mycket jag tränar, rör mig, hormoner och tid i månaden. Det gäller då att göra smarta val och välja proteinet först som mättar bäst och längst. Så proteinjakten pågår ständigt.

Har tyckt att det har varit svårt ibland med vad jag ska äta. Jag vet hur jag ska äta och vad som är bra men jag har också tröttnat på mycket i och med alla dieter jag gått på genom åren. Jag är dessutom lite kräsen vad gäller bland annat kött och kyckling så jag försöker hitta andra proteinrika livsmedel som jag tycker om.
Jag är nog ganska enformig med vad jag äter också och just nu känns matfantasin på botten men jag gör vad jag kan för att fortfarande äta bra.

Ibland får jag för mig att jag måste dra ner på nått och tänka ännu mer på vad jag äter men samtidigt så gjorde jag ju den här operationen för att komma bort från det tänket. Men det sitter djupt rotat så det behövs jobbas på. För jag vill ju ha ett avslappnat förhållande till mat.

Så de ledord jag försöker fokusera på när det gäller maten är att:
– äta 5-6 måltider om dagen
– äta proteinrikt
– äta gott
– göra bra val för magen/kroppen
– inte ha några förbud, äta allt men inte alltid.
– göra det enkelt för mig

Så när jag ska till jobbet så packas det sjuttioelva matlådor plus bland också nöd-mat. Har en mini kylväska där jag har mina mellanmål så jag har dem lätt tillhands på kontoret. Här kommer lite bilder på hur det kan se ut. Det gäller att vara förberedd. Då kan man först och främst göra det bra valen och sen kan eventuellt övrigt komma till om det finns plats kvar i magen, om suget sätter in eller liknade.  Jag äter absolut godsaker men som sagt, mat/mellanmål först.

Och det finns faktiskt väldigt mycket som är nyttigt som man kan välja och som känns lite ”roligare” och lyxigare. Som på mittenbilden här nedan, choklad proteinpudding med lite jordnötssmör/nutchup och jordnötter. Det känns inte som att jag äter ett mellanmål utan en efterrätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg