Är lite trött idag men det är det helt klart värt efter gårdagskvällen.
En mycket trevlig kväll med gamla arbetskamrater, bubbel, babbel och god mat. Precis vad jag behövde för att fylla på med energi!
Känns som att man ligger lite back på det sen pandemin.

Vad gäller alkohol och minimagen så dricker jag gärna ett glas bubbel/vin på helgen. Inte varje helg men tycker det är gott och dricker som oftast bara ett glas.
Brukar köpa småflaskor av vin/bubbel, perfekt för minimagen och eftersom maken dricker inte vin/bubbel så det räcker liksom.

Men sen jag opererade mig så blir jag nästan alltid snabbt påverkad när jag dricker. Alltså inte jättefull utan mer att jag känner av alkoholen snabbt. Förr kunde jag i alla fall dricka några glas innan jag kände av det. Så 1-2 glas är alldeles perfekt för mig.  Igår blev det dock mer än två glas, men vi åt också mest hela tiden. Så visst jag kände av alkoholen men det höll sig nog ändå ganska bra i och med all mat.

Jag brukar ju dock aldrig äta och dricka samtidigt sen min operation. Och det är inge konstigt längre för mig att inte dricka till maten. Det är dom runt omkring mig som ännu inte lärt sig att jag inte dricker till maten. Jag brukar sluta dricka 20-30 min innan jag ska äta och vänta minst 45 min efter jag har ätit med att dricka. Jag är väldigt noga med att vänta då jag några gånger varit för snabb på med dricka efter jag ätit något och då har jag blivit lite dålig. Vet inte om det räknas som dumpning men troligen. Jag har då mått illa, pulsen ökar och har blivit lite kallsvettig. Ibland har jag bara mått illa men det är inge vidare trevligt så jag försöker undvika det.

Så därför kan det vara lite trixigt att hinna få i sig vätska under dagen men jag kämpar på. Och jag är så glad att jag har Baricols nya 1 liters flaska, för när jag tömt den så vet jag att jag åtminstone fått i mig en liter och sen dricker man ju lite annat också under dagen så det blir en bra mängd tillslut.

Men nu ska jag ta tag i dagen, är ju van att gå upp tidigt även på helgerna och att vakna klockan nio blev ju jättekonstigt.
Får bli en promenad med något trevligt i lurarna, en podd eller bok kanske.
Jag har ju hakat på bloggkollegan Ursula i en stegutmaning. 500 000 steg fram till midsommar. Så jag satsar på att gå minst det men gärna mer. Mår ju så bra av friskluft och rörelse.

Ha en trevlig helg!
Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.