Hej på er.

Igår hade jag bokat ett möte med rehab via vårdcentralen. Jag känner mig i dålig form efter ett liv med en del tråkigheter som gjort att jag satt mig ner. Detta känns som prio ett för mig att ta tag i och ändra ihop med min magoperation. Möttes av en underbar och förstående sjukterapeut som lyssnade och förstod. Kändes verkligen bra att bli lyssnad på, och bli tagen på allvar. Har väl ibland mötts av av ”jag borde träna mer och äta mindre” personer inom sjukvården. (Önskar att dom fick en bättre insyn och kunskap kring fetma.) Vi gick tillsammans igenom bra och vettiga rörelser för mig som inte pressar mig för mycket ännu, men som ändå stärker mig och ökar min puls. Kände mig sjukt nöjd med fin hjälp när jag gick därifrån med träningspapper, gummisnodd och pilatesboll. Tänk vad det gör att inte bli dömd som överviktig, det gjorde hela min dag.

Idag har jag också påbörjat mina livsviktiga vitaminer ihop med att jag startar med mjukmat. Baricol start kändes väldigt bra att svälja ner då jag igår (för första gången på länge) känt mig lite låg och håglös. Ni vet som när man gått på en diet för länge, eller man vart sjuk länge. Noll energi på kontot. Fast idag tänker jag att det kommer vända. Har valt att använda Baricol vitaminer då det passar mig bättre med en tablett istället för flera burkar. Tror att man få se utifrån sig själv vad som passar bäst.

Måste också få berätta ( lite tyst då jag vet att man egentligen kanske inte skall väga sig ännu) …men jag hoppade på den igår.

-12 kg sedan inskrivningssamtalet. Visst är det bra, men vinsten för mig är mitt mående. Jag har försökt sätta ord på mitt mående till mina nära som märker att jag förändrats, och det är svårt. Sinnet känns lättare och det tidigare mående med tunga dagar, deppiga tankar finns liksom inte kvar i min kropp, och det är jag så oerhört glad för. Att länge gå med en liten psykisk ohälsa efter jobbiga saker som man tagit sig igenom påverkar en så till den milda grad att man till slut inte vet om man lever eller inte. I mitt fall har det varit skilsmässa, flytt, bråk och en total utbrändhet. Nu för första gången på länge känner jag mig levande och stolt över mig själv att jag investerat bara i mig. Allt jag gör nu i form av träning, rehab, vitaminer och magoperation är bara för mig själv. Ingen annan….

Kram // Maddie

 

 

 

Kommentarer

Ser på hela dig att du mår bättre!
Är så otroligt stolt över dig och att du klarar av allt det här så bra!

Tack för att du delar. Imponerad av dig! Du är så fin Madde, både på in- och utsidan! Glöm aldrig det! ❤️

Härligt att läsa, kan relatera till den där känsla av lätthet och glädje i kroppen som en förändring kan ge.
Heja dig 🌷🤗

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.