Hej på er.

Nu var det ett tag sedan jag skrev. Har helt ärligt haft en liten sämre tid i min resa. Jag har upplevt att maten, vattnet och måendet inte varit på topp. Det har varit svårt och jobbigt…..men jag har också insett att det är ingen annan än jag själv som kan ta tag i den biten för att få till en förbättring. Så nu hoppas jag att jag funnit en väg som skall fungera. Maten och vattnet är viktigt för mitt mående, men också för min viktnedgång. Så nu varierar jag vattnet med gurka och citron i,  men ibland också med lite light saft. Det enda som gäller är jag jag skall få i mig det varje dag. Upplevde att något hände mellan mjukmatsperioden och till ”nu får du äta allt” perioden. Att huvudet satt fast i gamla vanor blev jättetydligt då den sa, YES….let´s eat ! Dumping kom som ett brev på posten vilket inte var roligt alls. Jag har t.om fått lägga mig raklång på mitt kontor ( eget rum som tur är) för att bara försöka ta mig igenom det. Hjälp vad otäck det var. Så mindre portioner, tugga mer och ät sakta. Fast herregud jag trodde att jag visste och kunde detta nu men nä….

Ja, gamla mönster är en del i min resa. Att bryta dom och skapa nya kan ta lite tid, men jag är verkligen på väg nu. Det viktigaste för mig är att äta på mina tider, och få med sig mat i alla lägen oavsett vart man skall. Igår hade min fina Anders packat en liten lunch som vi satt vi havet och åt mitt i vår shoppingrunda. Då mår jag bra, får i min mig energi och kan fortsätta orka och vara glad. För visst är det en sådan person jag vill vara.

Jag har också varit glad att jag i ett tidigt skede innan operationen hade saker och ting på plats. Allt i från vitaminer till vardagliga hjälpmedel såsom vattenflaskor, matlådor och matvaror, men också en app som påminner och som för upp min resa i form av mått, vikt matrecept mm.  För mig hade det inte fungerat att börja ta i det praktiska mitt i mitt mående efter operationen. Jag äter Baricol vitaminerna och har dom på en prenumeration så dom droppar in och gör att jag inte behöver vara utan. Det underlättar min resa enormt.

Träningen består av regelbundna promenader varje kväll, men jag har också köpt ett sommarkort på Friskis & Svettis ( finns andra bra ställen också ). Jag älskar rörelse till musik, yoga, step men också att få rätt hjälp med att köra ett gympass så jag hoppas jag valt rätt i att pröva och se om det är en bra väg för mig? Ibland kan jag önska att jag var duktigare på att ha struktur i att träna hemma. Fast det behöver jag fortsatt träna på 🙂

Jag opererade mig den 21/4 och har hittills tappat 18,9 kg. Visst är det fantastiskt ? Successivt, ett steg i taget kommer jag närmare och närmare mitt nya jag. Förhoppningsvis långt bort ifrån den trötta, nedstämda Madeleine med psoriasis och förhöjda värden som sällan var glad, utan en livsglad Madde med nära till skratt och ett glatt sinne. Skulle sedan vågen visa en okey siffra är jag mer än nöjd. Mitt mående kommer alltid gå före siffrorna på vågen. Så nu längtar jag efter sommaren med allt vad det innebär. Bad, träning, vänner, härliga dagar i solen och att bara få njuta av att resan fortsätter. Är så sjukt stolt över mig själv att jag tog steget och investerade i mig själv. Att varje vecka få känna sig starkare, piggare och friskare är absolut högsta vinsten !

 

Kramar // Maddie

Kommentarer

Är så imponerad av dig! Du är fantastisk Madde, på alla möjliga sätt. Kommer bli en fin sommar! ❤️☀️

Vi opererade oss samma dag! Även jag har gått ner 18,4kg 👏 Kul att följa dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg