Hej på er

Härom dagen var jag på min första kontroll efter min gastric bypass operation. Jag hade en del uppskrivna frågor med mig som jag hade funderingar om. Magen b.la, men också den orkeslöshet som ibland kan infinna sig. Allt verkade dock normalt – och vi ändrade lite på dagliga tabletter men annars var allt helt normalt. Min kropp tar tacksamt emot operationen kunde vi konstatera då jag nu gått ner 22,5 kg på 10 veckor, vilket blir 2 kg / vecka. Jag fick med mig tipset om att jag en gång i veckan kunde ta lite smör på ett kex, eller något sött till kaffet. Det kanske skulle göra att viktnedgången går lite saktare neråt, typ 1 kg per vecka men kan vara bättre på lång sikt.

Jag har också bestämt för att ge mig själv en extra klapp på axeln för de delmål jag satt upp. Min resa är relativ lång utifrån kilon så att då sätta upp en hög siffra fungerar inte för mig som ett första delmål. Nu har jag bestämt mig för att OM jag kan, så skall jag ge mig själv viktiga saker, både för mitt mående men också för min fortsatta resa. Så jag har unnat mig en fin ansiktskräm, en fin stickning ( är en sticknörd) och en fin jacka, men det kan också bli en biobiljett eller musikal. För mig är detta något som känns jätteviktigt. Är så stolt över den förändring som jag gör dag för dag och att ge mig själv lite cred i det gör att jag känner mig duktig.

garnbox
garnbox

För visst mår jag enorm bra, har mer ork än på åratal och har kommit igång med min träning på ett sätt jag inte trodde jag skulle kunna. Skön känsla. Kläder rensas ur garderoben, och ibland köper jag något nytt. I en mer ”vanlig” storlek. Det är något som jag slåss mer fortfarande, min storlek. Jag börjar alltid med tältstorlek…även om jag nu är en 42 upptill. Varje gång står jag skrattandes i provrummet och ja ..just det 🙂

Strax står semestern runt hörnet med lediga slöa dagar. Som jag längtar! Jag vill vara ledig. Bara ta hand om mig själv, njuta, sola cykla, umgås med vänner och ja…bara vara. Älskar den svenska sommaren med Bohuslän och förhoppningsvis sol. Vem vet, kanske hittar jag en bikini ( vågar knappt skriva ordet) som jag kanske kan ha? Fast den där lilla tygbiten ställer till många tankar i mitt huvud. Vi får väl helt enkelt se hur det blir. Jag återkommer 🙂 !

Längtar också efter att ha mer tid till hundarna, långa promenader, kanske vandra någonstans med fikakorg tillsammans med jyckarna och finaste mannen. Att bara ha tiden att göra, är magiskt, strunt i vad klockan visar. Vi har inte bråttom, vi kan lägga oss när vi vill och inte när klockan säger till att det är dax. Frihet – eller hur ? Förhoppningsvis kommer vi iväg på en del äventyr med cyklarna och goa vandringskängor. Denna sommaren håller vi också på att rida in vår tinker Primrose så till senhösten är det dax att sätt igång henne på allvar. Skoj !!!

hundarna

Häst
Primrose

Fast denna sommaren kan jag alla fall vara lugn över att jag INTE kommer gå upp i vikt. Det är en skön tanke som jag håller hårt i. Så många andra år man börjat banta i augusti och mått så dåligt i sinnet. Förr om åren kanske man gick ner några kilo lagom till jul, för att sedan gå upp allt och lite till över jul och sedan började man om stränga bantningskurer i januari. Så otroligt glad att jag tog chansen till att förändra mitt liv och att jag valde livet!

 

Kram Maddie

 

 

Kommentarer

Du kämpar fantastiskt med din resa och med den målmedvetenhet du har kommer det att gå hur bra som helst! Längtar tills vi får vara lediga och bara ha sköna härliga dagar. Då gör vi vad vi vill, cyklar, promenerar, badar och njuter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.