Hej och god fortsättning på er.

Hoppas verkligen ni alla haft en bra nyår oavsett om ni firat stort eller som jag, lugnt. Jag och min man hängde hemma och tog dagen som den kom. Promenad, givetvis med hundarna, men inget speciellt.

Vi har pratat en del om maten och nyårsfirande, och ja…..jag äter ju inte mer bara för att det är nyår. Min man, som älskar att laga mat pratade tre rätters..???? Hjälp tänkte jag, det går aldrig. När vi väl hade bytt om och gjort oss ”nyårsfina” serverades toast med svart kaviar och en liten klick creme fraiche. Funkade hur fint som helst. Fast sedan måste man ju ta en paus. Jag kan inte gå direkt på huvudrätten utan behöver få låta maten sjunka lite.

Tror nog just detta är något jag behöver lära mig bättre under 2023. Planera för att äta lite mer. Svårt just nu då magen direkt säger STOP och det går inte att fortsätta äta, även om jag tuggar, tuggar och tuggar. Det går inte! men innan 12- slaget var huvudrätten och en liten chokladbit nere, så jo jag gjorde det. Känns faktiskt riktigt bra att veta att OM jag bara planerar så kan jag visst sitta med i en middag.

Däremot idag har kroppen sagt tack men nu räcker det väldigt tydligt. Någon sa att kroppen styr det själv, så återigen åker jag med på resan.

Så var det då det här med nyårslöften. Har ni satt upp något ? Jag bara tvärvägrar ! INGET kan få mig att sätta upp löften detta året. Jag skall köra med på att jag experimenterar ( testar) olika saker. Då tror jag inte att min upplevelse av misslyckande kommer slå mig i huvudet lika hårt ? Däremot har jag skrivit en liten lista på saker jag vill prova på att göra under 2023. Som höghöjds bana t.ex. Nu när jag är nästan 50 kilo lättare kan det ju inte vara några problem alls ? Jag är ju betydligt smidigare i kroppen och har inte så stora problem med att våga kasta mig ut. Ser verkligen fram emot att testa …..

Fast den största segern nu på det nya året och i januari är att jag inte behöver snegla, läsa in och anmäla mig på ”bantarkurser”. Vilken lycka det är. Att slippa stå med skammen inför en okänd människa framför en våg – kliva upp -blunda och för en stund sluta andas och bara vilja sjunka genom golvet. Att få med sig ”hur du skall göra” för at enkelt gå ner 10 kilo på en månad, och en månad senare återigen inse att jaha….det gjorde alla ( i mina ögon) men inte jag. Grattis Madde – du är misslyckad. Kanske förstår ni vad jag pratar om ? På riktigt, skammen var hemsk…..men idag slipper jag. Jag skall ge mig själv ett bättre 2023 än något annat år i form av träning, livsglädje, glada tankar och ett lite positivare tankesätt. JAG DUGER VISST !

Däremot behöver jag fortsatt träna på mitt ”hjärnminne” ( så heter det ju inte) men jag och min hjärna begränsar mig i min nya lättare kropp genom att ”komma ihåg” hur jobbigt vissa saker var för mig tidigare. Fast idag är dessa saker INTE  jobbiga alls när jag utför dom, men min hjärna säger fortsatt innan att …- JO, DET E JOBBIGT – DET KAN DU INTE….vilket gör att jag avstår och ibland blir sittandes kvar istället. Så nu gäller Upp och hoppa, testa Madde – jag vet att du kan !

Ta hand om er nu, och upp och hoppa ni med 😉

 

Kram Maddie

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.