Hej.

Tänk att jag fått chansen att blogga här. Så otroligt glad för det då jag vill försöka ge er mer information kring viktoperation, men också följa med mig på min resa.

Upplever själv att jag sökt info, men kanske inte hittat just det där som jag sökte. För visst har man många tankar inför resan som jag snart skall påbörja. Har jag valt rätt väg? Hur blir det efter operationen? Hjärnspöken – undrar om det drabbar mig? Som sagt jag tror alla går igenom samma ”tankesnurr” när man väl har bestämt sig.

Jag har vänt och vridit i många år på vem jag vill vara i min vikt, men alltid kommit fram till att jag vill leva och vara hälsosam. Tyvärr är jag inte det just nu, hälsosam!! …Min kropp gör ont, ben och fötter värker och att gå en lite längre promenad är väldigt påfrestande. Jag skäms över min vikt, även om andra säger – nä, det behöver du inte. Man äger den känslan själv. Att inte bada på sommaren, att inte vilja vara med på foton eller att skämmas över alla mina tältkläder. Tror ingen kan förstå om man inte varit där. Fast när jag var på informationsträff inför min gastric bypass operation förstod jag för första gången att min vikt inte går att banta bort, och att det är genetiskt. Då bröt jag ihop och grät. I hela mitt liv har jag jojobantat, upp och ner men aldrig lyckats hålla min vikt och nu berättade en kunnig läkare varför.

Kroppen är ett fantastiskt verktyg på alla sätt, så nu är det dax för mig att mår bra och vara hälsosam på alla plan. Inom några dagar är det dax för mitt inskrivningssamtal i Göteborg med provtagning, men också start för min flytande diet.

Hoppas du gör mig sällskap.

 

Kram Maddie

Kommentarer

Jag följer gärna med spänning! Det är såklart ett stort beslut men också ”a life changer” som kommer bli fantastisk! Hurra för dig, det kommer toppen! (I know your strength!) 💪

Absolut, jag gör dig gärna sällskap! 😊💪 Det håller med Ursula, det kommer bli fantastiskt!!

Känner så igen mig i dig, det finns inte ett foto av mig tillsammans med mina barnbarn för att jag har skämts så mycket. Genomgick en gastric sleeve i oktober och har hittills gått ner 17 kg. Det bästa jag gjort, synd bara att jag inte gjorde det för 15 år sedan. Lycka till!!!

Följer gärna med dig.
Jag gjorde en GBP i februari 2019. Idag har jag gått ner 50 kg och fått ett helt nytt liv.
Känner så väl igen mig i din berättelse, velandet om operation eller inte, ont i knän och höfter, undvikandet av speglar och ständigt mörka, svarta kläder.
När jag väl tagit beslutet så kändes det så skönt. Jag har aldrig ångrat mitt beslut. Det är det bästa jag gjort för mig.
Lycka till med din resa.
Ser fram emot nästa blogginlägg.
Kramen!

Hej, så kul att du också vill blogga på levdittliv.se, välkommen! 😀
Det ska bli kul att följa din viktresa här framöver!

Madde du kommer fixa detta och det är en jobbig resa med den är värd det😊 Jag finns här och jag är med dig som en vän som varit där oxå. Vi kan kämpa tillsammans, kram ML

Följer gärna din resa, har fått op tid den 21/6-22. Ska bli så spännande och skrämmande på samma gång. Många hjärnspöken att detta inte heller ska funka osv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg