Hej på er,

Nu är jag opererad ! Känns så otroligt bra och jag mår faktiskt oförskämt bra. Operationen har gått bra, inga komplikationer mer än att jag hade svårt att kissa efteråt :).Tror att sköterskan Anders tog upp mig 52 ggr (kändes det som iaf) för att få igång just den biten och för att ta ultraljud på blåsan för att ha koll. Till slut gick jag i mål även på den delen och jag somnade otroligt skönt efter en lång dag. I det läget hade jag inte ont alls efter min operation utan upplevde att jag lika väl kunnat åka direkt hem utan att stanna kvar, fast så bra att ta tiden man ändå fått på sjukhuset för att i lugn och ro börja förstå sin egna nya mage.

För min del har jag haft en massa tankar kring operationen, som gott att när jag väl skrev in mig på sjukhuset i torsdags kändes det rätt omtumlande. Var detta verkligen rätt ? In i det sista tvekade jag, trots all tid jag lagt på att söka information och läsa om Gastric bypass. Narkosläkaren skrattade gott åt mig när jag frågade om man fick ångra sig strax innan han gav mig syrgas och medel i armen för att jag skulle somna.

Fast just nu är jag sjukt stolt över mig själv som tog beslutet att genomföra operationen. Känner redan nu att operationen kommer förändra hela mitt liv, och ge mig en nystart i mig själv.

Känslan när sköterskan kom in med lite fil och juice i ett miniglas efter operationen var härligt. Efter 12 dagar med Modifast hoppade smaklökarna högt av lycka och min nya lilla mage sa tack utan att kännas konstigt. Det tyckte jag var en behaglig känsla när man ”faktiskt kunde äta” ….jag vet inte varför jag trott något annat….

Så nu är jag hemma, sjukskriven i fyra veckor. Dels för att lära mig leva med nya lilla magen, röra på mig och bara låta mig själv gå i första hand. Jag får än så länge i min mat ( 6 ggr om dagen) och har kommit iväg ut för promenader i lugn takt. Har en rejäl vattenflaska som är perfekt att göra ordning på morgonen så att jag vet att jag får i min min vätska som jag behöver ha. 1,5 liter minst / varje dag. Det sista jag gör innan jag lägger mig är att ta Framin spruta (emot blodproppar), sedan är det natti.

Så allt flyter på och jag mår oförskämt bra.

Kram Maddie

 

 

Kommentarer

Så härligt att läsa Maddis! Har funderat över hur du har det.
Du är grymt modig! Detta gör du för dig själv, vilken kärlek.
Stor kram och allt gott till dig 🌷🤗

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.