Hej på er,

Idag är en stor dag. Idag är jag 8 månader, dvs min lilla mage är -vilket har gett mig en möjlighet till ett nytt liv. Nu faktiskt 47 kilo lättare.

När jag fick möjligheten att blogga här ville jag förmedla min historia och resa. Ja, det hände ju en del längs vägen som jag absolut inte var beredd på. Fast det gjorde i sin tur att man fick ”våga testa nya saker”….fast en del saker har varit svårare att bli kompis med, som tex at hjärnan spelat spratt med mig i saker jag inte var beredd på. Nu har jag förstått att det är relativt vanlig. Jag blev ju lite tyst ett tag. Däremot höll jag leendet uppe, jobbade på men kraschade lite hemma. Jag fick inte ihop vem jag var. Förmodligen kan man säga att jag tappade fotfästet. Rekommendationen är att söka hjälp. Hm, ja, lättar sagt än gjort. Är ju otroligt stolt och har alltid burit på en känsla av att jag skall fixa saker själv, vilket är dumt.

Min vision om mitt bloggskrivande skulle ju helst vara glatt och roligt med härliga anekdoter, fast istället blev det mina ord om mitt mående. Ja,ja så blev det bara, och förhoppningsvis har någon tagit med sin några tankar ur mina texter? Man är ju ingen supermänniska tänker jag. Så nu är det dax för nya tag ! Jag mår bättre och bättre, älskar livet som mindre och skrattar åt min spegelbild som är helt annorlunda. Idag kan jag se det och ta in den på ett bra sätt. Mätte mig förut…helt galet. Bara att göra när vågen av förklarliga själ går långsammare.

Har en god kollega på min skola som slog sig på knäna och sa -herregud, du har bantat bort hela mig ju. Då rasslar det till i huvudet minst sagt. Plötsligt får man något att hänga upp sin viktnedgång på.  Otroligt glad att kollegan är synlig och finns kvar…. 🙂

Imorgon fyller jag också år. Måste väl vara 24 ??……jo så är det bestämt. Ålder är bara en siffra, eller hur. Fast jag kommer nog fylla 1 år den 21 april nästa år, så kan jag liksom börja om. Få en ny chans. Inte alla som får det.

Julstöket är på topp här hemma. Lever med en man som älskar köket och matlagning. Han har ju fått göra en ny resa i sina matkunskaper efter min operation, men gör det förträffligt bra. Lagom med julmat, inte för fett. Perfekt för mig. Själklart är det en stor hjälp när man gör en gastric bypass eller sleeve. Maten hamnar ju i fokus så många gånger under en dag, så att inte ha rätt stöd hade varit svårt för mig. Han har många gånger plockat ihop mina mellisar ( ofta Baricol bars )och lunchlåda när jag är på väg till mitt arbete. Lyx!…och ren kärlek 🙂

I jul skall jag inte stressa, bara njuta. Försöka komma iväg ut på lite längre promenader och kanske köra yoga. Äta lagom med mat och faktiskt bara älska julen. Kanske kan ridbyxorna dras på kroppen ? Hm, det hade vart härligt att skritta lite i solskenet och bara känna sig helt levande igen. Ja så får det blir. Hörde en klok tjej säga som arbetar på Baricol, man skall se saker mer som experiment. Den tänker jag ta med mig in i 2023, då kan det gå hur som helt ochdet blir ju ändå bar för det är ju bara ett experiment.

 

Ha nu en härlig jul med era nära och kära. Njut av mat, spel och klappar och av varandra. Säg de där orden som är viktigt.

 

Kram Maddie

 

Kommentarer

Fint och ärligt, Madde! Jag förstår att hjärnan inte har tagit in allt som kroppen åstadkommit för- jösses vilken resa! Jag är full av beundran och får samtidigt motivation för att hitta tillbaka till mina egna sunda tankar och vanor. Ser fram emot 2023, precis som du! Kram, Grattis, Krya på dig och God Jul! 😂💗

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.