Hej på er,

Vilken fredag det har varit. Jag landade på Metabol Center i Göteborg 8.30 imorse för att ta blodprover. Det blev 6 rör med lite olika kompott av mineral/vitamin och blodprover….allt på fastande mage. Mitt älskade kaffe som uteblev gjorde att jag kände mig som en halvirriterad tant.

Jag är inte en person som älskar att vänta in provsvar, då det oftast har blivit en del efterföljder när svaret ”poppat upp ” tidigare. Jag hann i alla fall få i mej en medhavd macka och mitt kaffe innan jag sedan skulle träffa dietist Malin. Så härligt att möta en kunnig dietist som både lugnade, förklarade och stöttade i mina lite oroliga tankar. Allt ifrån flytdieten som startar imorgon, till vikten av att dricka och att i resten av mitt liv äta bra vitaminer för att må bra. Allt föll på plats och jag gick därifrån med svar på mina frågor. Det lugnet som jag fick med mig är så betydelsefull för mig. Jag behöver få svar för att veta, men också för att förstå vad som väntar mig och varför.

Därefter mötte jag sköterskan Anna som bjöd på gott kaffe och gick igenom hur min dag kommer bli under operationsdagen. Tider när jag skall vara på plats, vart jag skall sitta och invänta min tur, vem som möter upp och ser till att jag kommer till rätt rum för att få byta till operationskläder, och ser till att mina läkare hämtar upp mig och tar mot till operation. All denna tydlighet gjorde mig så otroligt lugn och min lilla oror som jag kom dit med bara försvann.

Anna berättade också om min flytdiet, hur jag skall äta och faktiskt vad jag kan ta om jag blir alltför trött och sliten dag 3-4. Små men viktiga tips som kan bli viktiga att veta. Imorgon börjar jag med flytdiet, 4 påsar varje dag och vätska. Det kommer bli bra! Till sist mättes blodtrycket, jag fick väga mig och ta ett mått runt midjan.

Det bästa på denna dag var iaf att få veta att jag kan duscha i tvål och vatten kvällen innan samt på morgonen innan operation. Tänk er att slippa svintohåret som står rakt ut …..helt magiskt.

Till sist gick jag hem med en goddiebag med lite modifast ( finns andra märken också), ett paket vitaminprov ifrån Baricol samt en kompott av tabletter att ta några timmar innan. operation. Väl hemma fick jag lägga mig en stund och bara vila. Många intryck och många tankar behövdes sortera i huvudet.

……. å vad fick jag för provsvar ? Jättefina allihop .

 

Kram Maddie

Kommentarer

En ny etapp på din resa startade idag! Vet hur nervös och orolig du varit för att dina provsvar inte skulle vara bra. Nu kan du slappna av och ta nästa steg på resan! Allt kommer att bli bra! ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.