Hej på er,

Då har man klarat av första jobbveckan med allt som det innebär. Skönt med rutiner, eller ? Jag mår bra av att få en ledig tid, men jag gillar mitt jobb och rutinerna som blir i det.

Jag har gått omkring en tid med väldigt ond rygg. Allt ifrån nacken ,axlarna och ryggrad. Så himla jobbigt och frustrerande. Till slut blir det liksom svårt att sova och koppla av pga muskelvärken. Skrev på Insta och fick bra svar att det beror på att man tappat i vikt och att även muskulaturen påverkas. Det borde jag ju begripligt !….Då jag tappat vikt i ett fasligt tempo har jag inte huggit tag i träningen…eller jo, jag menat styrketräningen. Jag borde träna dom stora muskelgrupperna så kanske värken hade blivit bättre? Skall se i helgen om jag kan ta itu med att forma något hemma träningsprogram tänker jag.

Nu känner jag också för första gången på länge att jag har mer energi än tidigare. Jag är trött efter mitt arbete, men jag orkar lite mer nu.  Som jag väntat då jag burit en trötthet som inte finns. Självklart tar resan ut sin rätt. Minus 50 kilo på nio månader just nu. Skulle på riktigt aldrig orka lyfta 50 kilo nu. Herregud, det är helt galet egentligen. Tänk om någon la 50 kilo på mig och sa – ta en promenad, gå till stallet, arbete 8 timmar…..jag hade dött ! Vi har en hund som väger 30 kg och honom svajar jag runt med om jag måste lyfta upp bakvagnen någon gång.

Denna veckans lärdom är dock att INTE ta lite sylt på gröten. Jag har dumpat något hemskt två dagar i rad efter min frukost. Innan jag fick lurat ut att det var sylten. Maj Gad! Jag skakade som ett asplöv, ont i mage och tarm och hjärtat slog på högfart. Imorse tog jag skivad banan på …..och ….ingen dump ! So note to myself – Nada sylt gäller !

Är det bara jag som tycker det är mörkt ? Jag vill ha vår nu, med koltrasten sjungande, tussilago och ljuset så jag tar mig iväg ut mer. Tycker att det är en tuff bit att förändra just det där med att ändra sig. Att inte stoppas pga ljuset, att lite gå emot sig själv. Där behöver jag mer pepp för att lyckas bättre. Kan ibland uppleva att jag skyller på att njaaaaa, ingen pannlampa, njaaaa inga regnbyxor eller bara näääää inte ut i det skitvädret. Känner ni igen er? Kanske är det bara mänskligt fast tröttsamt.

Jag får nog börja i det lilla….good enough!!! Yogan är ju fortsatt trevligt dock. Där hämtar man ju ton med energi och kroppen blir otroligt smidig…och varm. Hade en kollega som skrattade lite med mig då jag satt med vantar på ett möte. Händerna är iskalla för det mesta så då gäller ju det att få till en lösning. Alla medel är bra, eller hur ?

Nu i helgen skall jag lägga upp mina urvuxna kläder på någon site och försöka sälja något av det. Många gånger så är det knappt använt, och då kan någon annan bli glad över dom. Jag har också skänkt en del, men denna gången skall jag försöka få en liten peng för de saker som man fått betala lite för. Jag vägrar att kasta, det gör jag inte. Tycker även att vissa skor blivit för stora också så ja, det blir ett litet jobba att göra, fast väldigt roligt.

 

Allt gott //

 

Maddie

Kommentarer

Hej Madde

50 kg är ju fantastiskt 😊

Jag gjorde min gastric bypass i början av december 2022. Totalt -26 kg. Siktar på ca 25 kg till i långsam takt.

En sak jag undrar över. Till lunch och middag så tar jag gärna en hel laxbit ca 125 gram. Tänker att lax innehåller nyttiga fetter och mycket protein.

Tar hellre lite mer protein än kolhydrater.

Om du äter lax hur mycket lägger du upp på tallriken?

Johan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.