Jag har ramlat och har frakturer i min fot. Vad säger man ? Trist och typiskt känner jag. Svårt att inse hur fort det gick efter att jag kände att jag trampade fel och väldigt snett. På en sekund ramlade jag rakt i backen, slog upp mitt knä och raspade mig på händer. Vad hände? Min första tanken var direkt – Va det någon som såg mig 🙂 men blev liggandes kvar då foten gjorde vansinnigt ont, men jag var mest orolig över att min lilla mage på något sätt hade gått sönder.

Efter 7,5 timme på akuten åkte jag hem igen. Röntgen visade frakturer och lösa benbitar, men hjälpen uteblev. Operationer stod på rad för läkare och personal så jag skrev faktisk ut mig och åkte hem för att sova. Ingen på akuten tyckte jag gjorde rätt som skrev ut mig, men jag orkade inte mer just då. Dessutom mådde lilla magen bra men var hungrig och jämrade sig högt. 00,30 fanns det inte så mycket att köpa heller.

Dagen därpå fick jag bandage och en typ av skena som håller mig fot och fotled på plats, kryckor i händerna  – sedan var jag klart att åka hem igen. Väl hemma blev jag sittandes och insåg – hur skall jag kunna röra på mig nu? Just rörelse har blivit otroligt viktigt för mig då jag mår bra i det. Att ha kryckor och inte få på sig ena skon gör inte promenader lätt. Innan min gastric bypass operation hade jag gottat ner mig i soffan med film och popcorn, men nu behöver jag röra mig varje dag för att må gott, framför allt i sinnet. Tycker också att jag sover bättre efter daglig motion.

Så nu har jag lagt all min tid på att äta rätt och att få i mig mitt dagliga vatten på minst 1,5 L. Vissa dagar har jag svårt att få i mig mitt vatten. Jag har alltid druckit bubbelvatten men det är inte att rekommendera efter en gastric bypass. Jag tycker att rent vatten är lite trist och försöker få i light saft, eller gurka, jordgubbar eller något som ger lite god smak. Baribar har ju också räddat min dagar då det är ett enkelt mellanmål som dessutom är gott. Har ni provat ? Gör det annars. (Finns på baricol hemsida ) Jag tror faktiskt att jag fått till det bra dessa dagar – jag mår okey trots allt i mage och kropp.

Idag, ett par dagar senare kan jag halta med min man runt en kort promenad. Det går inte fort, men det går. Imorgon tänker jag prova om inte soft yoga går att genomföra? Det tror jag….

 

Kramar //

 

Maddie

 

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg