Hej på er på lördagsmorgonen. Solen skiner, lite gnistrande snö utanför och barnen röjer på madrasser i hallen och skriker/skrattar ikapp varandra. Bra lördagsmorgon!

Var lite trött i morse och min känsla var ungefär så här:

Men jag piggade på mig med en god frukost, varmt kaffe och foto från 2013 som vi tittade på TV.n via hårddisken. Mysigt. Bilder från en resa till Frankrike som vi kommer kopiera till denna sommaren. Vi har bokat boende och kommer bila ner. Det kommer bli härligt.

I veckan hade jag lite olika mellanmål som jag bjuder er på idag. Brukar alltid ta ett knäcke med ost på förmiddagen på jobbet men på eftermiddagen har jag med mig medhavda mellanmål.

Oftast ser de ut så här:

Bästa mellanmålet

Grunden är cirka en dl naturell kvarg eller som här; turkisk yoghurt. Sedan toppar jag med diverse hackade saker, alltid lök av något slag, gurka, tomat. Ibland lite överbliven korv eller som här: kassler. Lite oliver, ibland majs, peppar, lite olivolja. Dessa är så goda! Jag har berättat om dem förr och kommer göra det igen. Dessa mättar så bra, går bra ihop med kaffe. Bra med protein. Lätta att ha med. Lätta att förbereda, brukar göra flera stycken, de håller fint i kylen. Så behöver man inte hålla på att tänka varje dag. Förberedelse är allt!

En dag hade jag överbliven äggröra med ett par köttbullar!

En dag blev det en halv mozzarellaboll med tomater och lite oliver.

Idag kommer det bli en låda med lite rökt korv, cambozolaost och gurka!

Alltså jag äter så gott varje dag!

Aldrig förr har jag haft så fina måltider och mellanmål. Livet leker sedan min Sleeve, i alla möjliga avseende!

Bra tips när hungern kommer över dig

En dag på vägen hem från jobbet hade jag inte hunnit med mitt mellanmål (glömde det kvar på jobbet faktiskt). Var inom Mobilia, ett shoppingcentra i Malmö. Köpte stövlar till min son och lite gröna vårblommor till mig:-). Blev akut hungrig – på mig så märker jag det genom att jag blir skakig i händer, lite yr, lite trött…. Som jag antar att lågt blodsocker känns? Blir inte direkt hungrig i magen, utan mer i kroppen. Förstår ni?

Så då gick jag till Espresso House och försöker tänka ut bästa valet. Tog en Focaccia med kyckling, mozzarella och basilikakräm, som de värmer i deras ugn. Bad om halva värmd och halva fortfarande kall i en påse (den sparade jag till kvällsmålet och värmde den själv i ugnen hemma!). Smart. Ekonomiskt. Och gott!

Så, det var veckans mellanmål. Nu ska jag köra en Power-hour med barnen. Vi sätter på hög musik, sätter en äggklocka på ringning (30 min) och så köra vi power-städning (undanplockning) så är huset snyggt och fint 30 min senare. Barnen gillar det och jag får den hjälp jag behöver. Smart va? Lärt mig det av en annan blogg jag dagligen läser!

Ha en underbar lördag. Fick ett ledsamt besked igår och känner idag att jag tänker uppskatta varje sekund med min familj. Inte skälla på barnen, inte irritera mig på saker och inte tänka några negativa tankar. Bara njuta av att vi har varandra. För vi har bara varandra till låns!

Kram på er!

Glöm int bort att vi är viktiga för mig! Väldigt viktiga!

Kommentarer

Tack, det värmer. Ibland tryter inspirationen till att skriva inlägg här och en kommentar som din ger mig kraft att fortsätta skriva inlägg. Tack ? kram
Louise

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg