Hej och god helg!

Lördag och lite halvtråkig väder just nu. 12 grader här i Skåne och lite småregn som hänger i luften. Precis varit ute och snyggat till på vår uteplats. Men nu sitter jag i soffan med en filt på benen och en vattenflaska bredvid mig.

Lördagsfrukosten intagen kl 9 och snart blir det lunch.

Har full lördagsoutfit på mig. Svart klänning, rött läppstift och örhänge. Och klockan är inte ens lunch. Men jag känner mig själv. Vet att jag alltid mår bättre när jag ”get dolled up a little bit”. Har nämligen hade rätt tråkiga dippar senaste veckorna, just på helgen. Så idag motar jag Olle i grind och gör allt för att jag ska känna mig lite piggare och gladare.

Tror det är Corona som gör det. Är ganska övertygad faktiskt. Håller ihop i veckorna men bryter lite samman på helgerna. Det är egentligen inte så synd om mig, många har det MYCKET värre. Men jag blir så ledsen av all mindre socialisering och all begränsning… Att inte kunna leva som vanligt. Men idag känns som en bra dag.

Dock finns det en anledning till, att jag är lite nere av och till. Och det är den berömda:

VIKTNOJAN!

Den som jag trodde har flytt sin kos. Hatar den. Har varit viktstabil i över 1,5 år och ständigt pendlat mellan 70-72 beroende på vilken dag i menscykeln jag är. Men nu står det plötsligt 73+. Är så rädd.

Har redan pratat om det här. Och det har inte blivit mer. Lite mindre faktiskt. Idag stod det 73,2. MEN jag är så rädd. Och det gör mig så ledsen. Lite för viktuppgången. Men faktiskt mest för att jag så snabbt kommit in det gamla tänket.

Min plan nu är att överdriva mina fina regler. Ska äta långsammare och hålla all matintag till var tredje timme. Ingen som helst bantning (ever!) men ska vara noga på mina regler. Så ser vi hur det går. Ska uppdatera er, jag lovar.

Men en sak som blir mycket passade just nu, är det event som Baricol håller i, på måndag. Är ni med?

Annat har veckan gått i ett. Jobb, god mat, fint familjehäng. Mycket ute-tid efter jobbet, i trädgården.

Lade upp ett helt recept på min Instastory i veckan, nämligen min Frankrikefisk. Här är en länk till min Instagram om ni vill se min sparade Story!

Kan ni ha en fin helg? Vad gör ni?

Avslutar med en peppbild. För trots min viktnoja just nu så kan ju många bilder visa min vilken oerhörd lång resa jag gjort. 45 kg minus.

Stor kram

Louise

 

 

 

Kommentarer

Tänk att viktnojan är det som knäcker oss mer än själva siffrorna på vågen. Hatar den känslan .jag håller med om Coronateorin jag har också lagt på ca 2 kg sen allt började . Vi får fortsätta peppa varandra och följa våra tre timmars regler noga så ska det nog gå bra.
Tack för dina inlägg 🌸 de betyder mycket.
🥰

Usch ja vad dum den är, Viktnojan! Tack för pepp fina du!
Jag blev så glad av din kommentar! ❤️💋
Kram
Louise

Instämmer. Dina inlägg är bäst Louise! Och jag försöker följa dina regler. Det går för det mesta. Har problem med att äta långsamt dock. Är rädd för att bli viktnojig precis som du och förstår dig till fullo. Men tror samtidigt att du har hittat rätt strategi som håller långsiktigt. Hur ofta brukar du väga dig? Har dessvärre inte lyckats släppa vågen ännu och väger mig varje dag. Stor styrkekram och pepp!

Du är så fin, tack! Nu för tiden brukar jag väga mig ca 1 gång i veckan men nu sedan några v är det flera ggr/v. På ert sätt är det ju bra, vill hålla koll så det inte går uppåt men samtidigt är det dubbelt! 😞
Stor kram och tack!
Louise

Hej !

vikt noja är pest, har gått upp 6 kg sen november månad och mår jätte dåligt över det. Nu blir det nya tag och jag har skrivit ut dina regler och kommer att hänga dom på kylen och inte små äta för det är mitt stora bekymmer och att jag började äta socker 2 år efter op, så himla dumt nu är jag fast i den ” drogen” men jag måste ta nya tag och skärpa till mig. Tack för dina inlägg.

mvh Sara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.