Ja vart kom detta recept ifrån? Jo precis från det som det låter som!

Om man gör egna vårrullar så gör man en liknande sodan här blandning som man sedan rullar in i vårrulleark och friterar. Men när jag en gång när jag var supersugen på mina vårrullar men inte riktigt orkade så gjorde jag bara så här!

Jag är inte så bra på exakta mängder, ni måste smaka er lite fram!

Varm vårrullesallad

Fläskfärs eller kycklingfärs, cirka 250g

Kål av något slag. Vitkål eller salladskål, fint strimlat. Strimlad mängd, cirka 3 dl

Röd chili, fint hackad

Ingefära, riven

1 Lime

Vitlök, ganska mycket. 3 klyftor?

Glasnudlar, cirka en näve

Svamp, gärna ostronskivling, 100g?

Böngroddar, 1 litet paket 150g

1 dl Oystersås

0,5 Japansk ljus soja

1-2 dl vatten

Ev några droppar sesamolja?

Salladslök, fint skivad, ca 3 st

Färsk koriander

Att göra

Lägg nudlarna i kokande vatten. Stäng av plattan oh låt stå några minuter. Häll sedan av vattnet och klipp nudlarna i lite mindre bitar. Skölj i kallt vatten. Stek färs i matolja, riktigt knaprigt. Häll upp på ett fat så länge. Stek svamp, kål, vitlök, ingefära, chili och på slutet, stek med böngroddarna. Tillsätt nudlar, färs och häll på oystersås, soja och pressa limen över allt. Ev sesamolja, men var försiktig, den är mycket smakrik!

Späd med lite vatten, det ska vara krämigt och ”kladdigt” men inte vattnigt. Precis innan servering, strö över salladslök och koriander.

Man kan servera det som det är i skålar eller fint på något salladsblad.  Servera med sweet chili och soja!
Enjoy!

 

2+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.