Godmorgon alla fina!

Idag bjuder jag på en hemlis. Nämligen världens bästa lax.

Lax är ju bland det godaste som finns, eller hur? Gravad, rökt, grillad, stekt och ugnsbakad. Till potatis, sallad eller pasta. Med typiskt ”svenska” smaker eller asiatiska smaker. Varm eller kall. Eller hur? Gott i alla former.

Men torr lax? Inte gott.

För några månader sedan lärde jag mig att höra världens godaste lax av en bloggerska jag följt dagligen sedan 2010; Starwoman. Och sedan dess är detta det enda sätt som jag ugnsbakar lax. Det tar lite längre tid men är sååå värt det. Du får en saftig, mjuk och härlig lax utan minsta torrhet. Mums.

Sist jag gjorde det hade jag en fryst laxsida som jag tinat långsamt över natten i kylen. Men det går ju lika bra med alla slags bitar lax.

Världens bästa lax

Sätt ugnen på 100-125 grader. Lägg lax i en form. Salta och peppra och lägg på några bitar smör. Ställ in formen och låt den tillagas långsamt. Denna bit tog ca 1 timme och 15 min. 

Världens bästa lax
Ja, mycket smör men skyn blir så god utav det 🙂

Denna gång serverade jag med kokt potatis och kokta rödbetor. Till det hade vi crème fraiche och en remoulade jag köpt i Tyskland. Så gott!

Världens godaste lax
Inte världens vackraste bild men laxen förlåter mig..

 

Så lova mig nu, att ni provar detta, nästa gång ni ska tillaga lax i ugnen. Gör det till alla slags smaksättningar. Brukar ni ha pesto på / någon röra / parmesan eller som här: helt naturelle. Då kan ni göra på detta sättet. Jag lovar att ni efter det ALLTID kommer göra så här efteråt!

 

kram på er alla och ha en riktigt fin dag!

Louise

2+

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.