Ja du… Den där vågen! Älskar? Hatar?

Både och va?

Fy vad den har förpestat mitt liv genom året. Ångest. Dåligt samvete. Usch.

Jag slängde ur mig frågan på mitt instagram igår. Många beskrev att de gör/gjort precis som jag. En gång i veckan under viktnedgången (lite oftare ibland) och sedan lite mer sällan med tiden.

Nu kommer vi dock bättre överens. Vågen stod på 115 pannor när jag opererades. Usch. Aldrig vägt så mycket tidigare men för en gångs skull så brydde jag mig inte. Jag mätte mig överallt. Tog före-bilder:

Louise mot vit vägg, vitt linne och svarta tights

Och vägde mig hemma. För det var ju den vågen som jag skulle fortsätta väga mig på. På Kliniken stod den nog bara på 112 kg så min våg är ingen snäll en. Men det spelar ju ingen som helst roll, bara man väger sig på samma.

Efter operationen vägde jag mig ofta. Älskade känslan att det blev mindre och mindre…

Så i början blev det nog varannan dag som jag hoppade upp på den kära vågen. Sällan blev jag besviken. Underbar känsla! Sedan försökte jag bestämma mig för fredagar. Tänkte att jag måste nog försöka hålla det till en gång i veckan för att kunna se något mönster. Men i smyg vägde jag mig ofta på måndagar och onsdagar också (!) för at jag var så nyfiken, men jag skrev inte upp det. Bara fredagar!

Lyckan när vågen plötsligt stod på normalt BMI. Ni förstår inte. Aldrig sett den siffran på vågen (så klart har jag passerat den en gång i tiden men det gick omärkt förbi). Det var sagolikt. För mig är normalt BMI 75 kg och det var det som var mitt mål med denna resan. Fantastisk känsla!

Sedan minskade den några kilo till och till slut hamnade den på 70 kg och jag var viktstabil. Det skedde cirka 1 år efter operationen och det är idag 8-9 månader sedan och sedan dess så pendlar vågen någonstans mellan 70 och 73 och det känns helt fantastiskt bra. 69 har jag aldrig sett och det är jag rätt glad för. När jag väger 70 så ser jag ganska för smal ut i ansiktet och över bröstbenen, så 72 är nog min idealvikt.

Sedan jag blev viktstabil på 70-73 kg så väger jag mig fortsatt på fredagar men jag skriver inte upp det. Men bra att hålla koll. Och jag märker tydligt att den är närmre 73 när det är ägglossningsdags och 70 precis efter mens.

Och sista månaderna har jag märkt att jag allt oftare glömmer bort att väga mig på fredagar. Märkligt va? Ser det inte som något negativt, tvärtom! Det betyder att mitt nya liv har blivit alltmer rutin. Men igår hoppade jag upp och då såg det ut så här:

Två nakna fötter på en glasvåg. Det står 70,8 på den

En sista påminnelse är att VÅGEN ÄR INTE ALLT! Jag vet att det är många som tycker det är jobbigt med vågen under viktresans gång. Ibland står vågen stilla och till och med kan man gå upp ibland. Håll ut! Mät er ibland, känn på kläder som blivit mindre, se på foto… Lita inte blint på vågen för ibland går den inte rakt nedåt!

Och med det så önskar jag er alla en underbar fredag och helg. Ni är fantastiska där ute, tack för all pepp jag får av er här och på Instagram. Följ mig gärna där, för er som inte gör det, där kommer dagliga uppdateringar!

Stor kram till er alla!

Louise

 

 

7+

Kommentarer

Hej!
Som du beskriver här, är du i mål. Du har valt en bra väg, du har byggt in minimagen i ditt vanliga liv, det gillar jag! Din inställning och syn på livet är bra!
Många överdriver totalt, äter efter op annorlunda mat, börjar med överdriven hård träning etc. Kroppen verkar inte gilla det. Det blir för många ändringar på en gång, därför lyckas man inte så bra, faller tillbaka till gamla vanor och har svårt att nå målet. Springer efter målet liksom…..
Bra gjort!
Grattis!!
Lotta

0

Hej! Tack! Ja jag håller med dig, för mycket förändringar kan bara bli pannkaka. Precis som du skriver så äter jag ganska mycket som förut, men mindre. Ha en ljuvlig helg!
Kram
Louise

0

Hej,

Hög igenkänningsfaktor.
Kan pendla 2 kg på 2 dgr.
Men nu snart efter 6 mån sen op har jag ca 1 kg till normalt bmi (25). Och jag vet att så länge jag sköter min kost gör sleeven sitt.

Vad som händer sen får vi se men jag mår så bra 🙂

Kram och trevlig helg!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.