Hej på er alla fina!

Har ni det bra? Snart helg ju! Tiden springer iväg för mig. Känns som bara det är måndagar och fredagar hela tiden ☺️. Men idag är det torsdag, så det så!

Är det något jag absolut inte dricker sedan op? Ja faktiskt! Jag har gjort ett inlägg tidigare om vad jag saknar/inte äter men glömde egentligen lite om drickat då.

En sak jag absolut inte dricker är juice och läsk. Jag saknar det dock inte. Läsk har jag i princip aldrig druckit men juice tyckte jag var gott till en helgfrukost. Men inte nu längre.

Juice

Det är ju inte nyttigt med juice, sockerinnehåll är motsvarade läsk och vitaminer får vi bättre i oss från andra livsmedel! Så även till barnen är jag försiktig med juice. De får cirka en glas i veckan, ofta till en helgfrukost. Annars blir det mjölk eller vatten, oboy ibland (också vansinnig sockerkälla!!)

Men jag själv tar det aldrig. Jag dricker ju inte till mina måltider, enligt regler från min klinik, förutom kaffe och vin ibland. Så därför finns det liksom ingen möjlighet att dricka juice. Och jag saknar det inte.

Något jag däremot saknar är mjölk. Jag ÄLSKAR mjölk till vissa maträtter. Köttbullar…  Pannkakor… Eller hur? Vissa saker är ju så extra gott med mjölk till.

Ett glas mjölk
Ibland är det inget som slår ett kallt glas mjölk, eller hur?

Men samma sak som med juice; jag dricker ju inte längre till maten, och då spelar liksom mjölken ut sin roll lite. Men mjölken saknar jag faktiskt lite. Jag har ju mjölk i kaffet flera gånger per dag, men ett glas kall mjölk blir inte av. Tyvärr. Eller nja, tyvärr är kanske dumt att säga, för jag får ju dricka det. Så om jag hade saknat det oerhört mycket så hade jag väl fått till ett glas här och där.

Men jag håller mina måltider rätt strikt med 3 timmars mellanmål. Dricker mitt vatten emellan. Och har känslan av att ett glas mjölk skulle göra mig mätt där emellan två måltider. Så… mjölken är en gammal vän som jag alltså träffar rätt sällan nu för tiden. Och så får det nog förbli!

Tredje saken jag i princip inte dricker är bubbelvatten. Det saknar jag. Eller, hur ska jag säga, jag älskade det innan och älskar det inte längre. Men jag kan sakna hur det smakade förr. För nu går det nästan inte alls. Det gör ont i magen. Spänner och känns obehagligt.

 

Ibland blandar jag ca 1 dl bubbelvatten m 4 dl vanligt vatten. Det tolererar magen och jag får liiiite smaken av hur det var förut.

Men eftersom det inte längre är skönt i magen så saknar jag ju inte det. Är ni med?

 

Så…det var lite av det jag numer inte dricker. Resten dricker jag. Alltså vatten, svag light-saft, kaffe, te, vin och öl. Som innan. Andra drycker än dem plus juice, mjölk och bubbelvatten har jag aldrig druckit ändå!

kram på er i stugorna!

Louise

Kommentarer

Hej! Tänker så med. Att dricka nåt annat än vatten mellan måltiderna känns som mellanmål. Juice drack jag aldrig för sockrets skull. Inte heller juice. Vin och öl och sekt och kokteil dricker jag ibland, men då blir jag mätt på det och äter inget bra den måltiden nästa måltid. På jobbet har jag börjat ta lite honung i teet, lite försiktigt. Det smakar godomligt. Tog aldrig honung innan för sockrets skull, tills jag smakade av kollegans tee. Gillar inte bryggt kaffe längre. Bara espresso eller espresso machiato. Liten och stark. Hälsningar Lotta

Hej! Intressant det där med dryck.

Före min operation (i juni) drack jag jättemycket mjölk, varje dag. Älskade iskall lättmjölk. Efter operationen not so much! Vi har mjölk i matlagning, men får många gånger hälla ut det som blivit gammalt.

Apelsinjuice däremot har jag fått dille på! Verkar som det är det syrliga som jag vill åt, för när jag äter godis (vilket jag gör emellanåt), är det nästan bara surt som gäller nuförtiden. Men när jag dricker juice blir jag lite mätt, så ibland blir det som ett mellanmål. Kanske inte det bästa, men det funkar för mig.

Jag dricker också läsk. Älskar kolsyran, och min mage funkar fint med det. Dock kan jag inte dricka särskilt mycket åt gången, och för min del är det alltid läsk utan socker som gäller.

Däremot har jag tappat smak för kaffe. Drack oerhörda mängder förut, åtminstone på jobbet. Nu är jag nästan aldrig sugen, kan bli en halv kopp kaffe med mjölk någon morgon, mest för att jag vill dricka något varmt.

Och alkohol har jag inte druckit en endaste droppe sedan operationen. Ska erkänna att jag inte var någon stordrickare förr heller, men nu har jag helt tappat smak för det. Så jag har blivit väldigt billig i drift på mat- och dryckkontot…. 🙂

Tänk vad olika det kan vara!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.